Razboi în Ucraina

Rusia cere ca Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului. Ce a declarat Ministerul Apărării rus

Publicat: 05 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia cere ca Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului. Ce a declarat Ministerul Apărării rus
Moscova vrea ca Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului

Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului. Rusia a cerut din nou forţelor armate ucrainene din oraşul asediat Mariupol, de la Marea Azov, să depună armele. Astfel, generalul-maior Mihail Mizinţev, din cadrul Ministerului Apărării rus, spune că batalioanele forţelor ucrainene şi mercenarii străini ar putea părăsi în siguranţă oraşul spre zonele controlate de Kiev marţi dimineaţă printr-un coridor.

Acesta a mai completat spunând că marţi, 5 aprilie, armata rusă este dispusă să declare o încetare a focului la ora locală 09:30, „exclusiv din motive umanitare” şi a garantat că „tuturor celor care depun armele li se garantează viaţa”.

Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului, fortele armate in orasul Mariupol
Forţele ucrainene vor trebui să declare la rândul lor o încetare a focului începând cu ora locală 06:00, să depună armele şi să părăsească Mariupolul, afişând steagul alb, pe o rută convenită în prealabil, în direcţia regiunii Zaporojie, controlată de Kiev

Ruşii vor ca Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului

Moscova vrea ca Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului. În acest sens, forţele ucrainene vor trebui să declare la rândul lor o încetare a focului începând cu ora locală 06:00, să depună armele şi să părăsească Mariupolul, afişând steagul alb, pe o rută convenită în prealabil, în direcţia regiunii Zaporojie, controlată de Kiev.

Apoi, între orele 10:00 şi 13:00, combatanţii ucraineni trebuie să părăsească oraşul în direcţia localităţii Manguşa, „fără arme şi fără muniţii”. EFE remarcă faptul că propunerea rusă include forţele armate ucrainene, batalioanele de apărare teritorială şi mercenarii străini, dar nu sunt menţionate unităţile ucrainene ultranaţionaliste.

De asemenea, un efort reînnoit va fi depus pentru evacuarea civililor şi a cetăţenilor străini marţi din oraş, a susţinut generalul rus, care a acuzat că, în ultimele zile, partea ucraineană a împiedicat în mod repetat oamenii să fie scoşi din Mariupol. În schimb, informaţia nu a putut fi verificată în mod independent.

Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului, parc de joaca in care se afla trupul fara viata a unui cetatean
Între orele 10:00 şi 13:00, combatanţii ucraineni trebuie să părăsească oraşul în direcţia localităţii Manguşa, „fără arme şi fără muniţii”

Potrivit estimărilor, oraşul Mariupol, în care mai rămân circa 100.000 de persoane, se află sub asediul trupelor ruse şi al miliţiilor separatiste de câteva săptămâni. Potrivit declaraţiilor primăriei, în oraşul asediat ar fi murit până acum circa 5.000 de persoane. Ministerul Apărării rus, a declarat în raportul sau de luni seara, 4 aprilie, că a distrus două depozite de muniţii şi un depozit de combustibil, precum şi două posturi de comandă în noi atacuri. Potrivit ministerului de la Kremlin, separatiştii proruşi au avansat 2 kilometri în regiunea Lugansk.

Potrivit declaraţiilor Rusiei, 90% din regiunea Lugansk nu mai este sub control ucrainean. Printre altele. Potrivit unui purtător de cuvânt, Ministerul Apărării ucrainean a precizat că se aşteaptă la noi atacuri ale forţelor armate ruse asupra oraşului asediat din est Harkov.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Oleksandr Motuzianîk, a declarat că trupele ruse se pregătesc să cucerească oraşul.

Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului, cladire de locuinte in flacari in orasul Mariupol
Potrivit declaraţiilor Rusiei, 90% din regiunea Lugansk nu mai este sub control ucrainean

Afirmația președintelui Joe Biden, după masacrul de la Bucha

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden l-a acuzat luni pe Vladimir Putin de crime de război şi a declarat că doreşte un proces după masacrul de la Bucea, reacția sa alăturându-se revoltei exprimate de comunitatea internațională după descoperirea a numeroase cadavre de civili în regiunea Kievului în urma retragerii forţelor militare ruse.

Preşedintele Joe Biden l-a numit din nou ”criminal de război” pe liderul rus Vladimir Putin şi a declarat că doreşte un ”proces pentru crime de război” după descoperirea a numeroase cadavre de civili în regiunea Kievului. Președintele american a făcut aceste declaraţii la Washington, după un weekend petrecut la reşedinţa sa familială din statul Delaware. Imaginile cu zeci de cadavre în gropi comune sau pe străzile din jurul capitalei ucrainene apărute în weekend în mediul online, după retragerea rusă, au revoltat ţările occidentale.

„Ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Acest lucru îl acuză pe Putin- este un criminal de război”, a declarat Joe Biden la adresa liderului de la Kremlin.

De asemenea, având în vedere că de la începutul războiului din Ucraina în mediul online au circulat un număr impresionant de fake-news-uri, precizăm faptul că știrile prezentate de noi sunt din perspectiva Ucrainei, Rusia neconfirmând aceste informații.

În acest sens, amintim că Rusia cere ca Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului, garantând în același timp evacuarea în siguranță a civililor şi a cetăţenilor străini.

Ucraina să renunţe la apărarea Mariupolului, stalp de electricitate prabusit in orasul Mariupol
Potrivit estimărilor, oraşul Mariupol, în care mai rămân circa 100.000 de persoane, se află sub asediul trupelor ruse şi al miliţiilor separatiste de câteva săptămâni
Adauga un comentariu