Razboi în Ucraina

Rusia critică summitul UE-Ucraina în care țările au promis o nouă rundă de sancțiuni

Publicat: 04 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia critică summitul UE-Ucraina în care țările au promis o nouă rundă de sancțiuni
Rusia critică summitul UE-Ucraina în care țările au promis o nouă rundă de sancțiuni

Rusia a criticat Uniunea Europeană pentru că a participat vineri la un summit cu Ucraina de la Kiev, unde membrii au promis o nouă rundă de sancțiuni împotriva Kremlinului.

Sprijinul blocului pentru Ucraina servește doar „aspirațiilor hegemonice” ale SUA și ale NATO, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zakharova, când a fost solicitată răspunsul Moscovei la summit. Zakharova a spus că participanții încearcă să slăbească Rusia.

Liderii UE la evenimentul de la Kiev au anunțat o nouă rundă de sancțiuni

Liderii UE la evenimentul de la Kiev au anunțat o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei și au discutat, de asemenea, despre candidatura Ucrainei la aderarea la UE. A fost primul astfel de summit care a avut loc în Ucraina de când președintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze țara.

Zakharova a acuzat blocul pentru „promiterea” aderării la UE și încălcarea propriilor cerințe standard pentru candidatura europeană.Șefa Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că cea de-a zecea rundă de sancțiuni a blocului va viza sectoarele comerciale și tehnologice din Rusia care alimentează războiul din Ucraina.

Volodimir Zelenski urmărește o admitere rapidă în UE

UE a promis, de asemenea, încă 27 de milioane de dolari pentru a sprijini deminarea de către Ucraina a teritoriilor eliberate care au fost ocupate temporar de forțele ruse. Principalul diplomat al UE a spus că prioritatea alianței este „protejarea civililor și a mijloacelor de trai ale acestora”.

În timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmărește o admitere rapidă în UE, procesul este complicat și lung și este probabil să dureze ani dacă Ucraina este admisă în cele din urmă.

Dmitri Medvedev: „Toată Ucraina va arde”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că furnizarea de armament american mai avansat Ucrainei nu va face decât să declanșeze mai multe lovituri de retorsiune din partea Moscovei, până la nivelul doctrinei nucleare a Rusiei, informează Reuters.

„Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde”, a declarat Medvedev jurnalistaei Nadana Fridrikhson.

Adauga un comentariu