International

Rusia își menține granițele închise și nu anunță niciun termen pentru ridicarea interdicției

Publicat: 30 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia își menține granițele închise și nu anunță niciun termen pentru ridicarea interdicției

Rusia este una dintre țările care și-au închis granițele cel mai devreme și au făcut bine. Epidemia nu a ajuns într-un stadiu atât de avansat ca în țări precum China, Italia sau Spania.

Premierul Rusiei, Mihail Mișustin, a anunțat miercuri că se prelungește interdicția de intrare a cetățenilor străini în țară. Această măsură rămâne în vigoare până când se va îmbunătăți situația epidemiologică provocată de pandemia de CoVid-19, conform EFE.

Premierul a declarat că „până pe 30 aprilie sunt în vigoare restricţiile pentru intrarea străinilor în ţara noastră. Astăzi am semnat o dispoziţie care extinde acest termen până când se va încheia lupta contra infecţiei CoVid-19”.

Acesta a mai precizat că această măsură cuprinde mai multe excepții pentru anumite categorii specifice cum ar fi specialiștii în întreținere și reparații ale echipamentelor importate. Această măsură a fost luată pentru a diminua impactul negativ al epidemiei asupra activității industriale în Rusia.

Premierul a cerut ministerelor să vină cu soluții pentru a redresa economia și mai ales, măsuri de asistență pentru cetățeni. Economia rusă este afectată de două lucruri: epidemia de coronavirus și prăbușirea industriei petrolului.

Președintele Vladimir Putin a avertizat că Rusia nu a ajuns la vârful epidemiei. A prelungit până pe 11 mai vacanța obligatorie decretată pentru toată luna aprilie.

Conform datelor oficiale, în Rusia bilanțul ajunsese miercuri la 100.000 de cazuri de CoVid-19 și din care 972 de persoane au decedat, potrivit Agerpres.

Adauga un comentariu