Actualitate

Rusia îşi mută rachetele nucleare lângă Ucraina, în raza de acțiune a Kievului

Publicat: 21 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia îşi mută rachetele nucleare lângă Ucraina în raza de acțiune a Kievului
Rusia își transportă rachetele nucleare la granița cu Ucraina

Noile mutări ale Rusiei duce la tensiuni uriașe în regiune. Așadar, oficialii de la Moscova au inceptu să mute rachetele nucleare lângă Ucraina. Odată mutate, rachetele care au capacitate nucleară și pot lovi, din regiunea i n care sunt amplasate, Kievul.

Acţiunea a fost dezvăluită în contextul în care vineri, oficialii din Rusia și din SUA se întâlnesc la Geneva într-o încercare de a calma tensiunile apărute în ultimele săptămâni.

Rusia îşi mută rachetele nucleare lângă Ucraina și poate ataca Kievul

Serviciile de informații din Ucraina susțin că Rusia a început să mute mai multe rachete care au capacitate nucleară lângă granița să. Astfel, odată finalizat procesul, Rusia ar putea lovi Kievul. Lansatoarele despre care se vorbeşte sunt Iskander-M, care trage un SRBM, deși există și alte variante de Iskander, inclusiv Iskander-K care trage o rachetă de croazieră.

Videoclipurile recente postate pe rețelele de socializare au arătat elemente ale acestor sisteme în mișcare, inclusiv reîncărcări suplimentare de rachete 9M723 transportate cu trenul și vizibile clar în vagoane cu vârful deschis, în timp ce trec prin Kaluga, la aproximativ 90 de mile sud-vest de Moscova.

Sistemul Iskander-M, care poartă denumirea de raportare occidentală SS-26 Stone, lansează rachete balistice 9M723 care, conform cifrelor oficiale, au o rază de acțiune de 310 mile, deși există dovezi că pot zbura mai departe de atât. Timpul de pregătire a lansării pentru o baterie de rachete Iskander este de 4 minute

SUA și Rusia se întâlnesc pentru a mai demorsa tensiunile existente

Informațiile vin în contextul în care oficiali din SUA și oficiali din Rusia au programată, la Geneva, o întâlnire pentru a discuta despre demorsarea tensiunilor din estul Europei. Summitul dintre cei mai importanți diplomați americani și ruși urmează mișcărilor Blinken de a susține sprijinul aliaților americani pentru sancțiuni împotriva regimului lui Putin.

În urma discuțiilor de la Berlin cu oficiali britanici, francezi și germani, Blinken a spus joi că permiterea unei incursiuni rusești în Ucraina ne va „trage pe toți înapoi într-o perioadă mult mai periculoasă și instabilă.” Oficialii Departamentului de Stat au spus că Blinken va încerca să-i ofere lui Lavrov o ” cale diplomatică” pentru a calma tensiunile.

Asta în condițiile în care Joe Biden, președintele SUA a declarat faptul că o invazie a Ucrainei de către Rusia este inevitabilă.

Trenurile militare ale Rusiei s-au pus deja în mișcare

O altă informație care a captat atenția publică a fost dezvăluită de jurnaliștii de la BILD care au precizat faptul că trenurile militare ale Rusiei s-au pus în mișcare și vor ajunge la granița cu Ucraina în câteva zile. Trenurile militare pot conține cele mai importante echipamente în caz de război. Vorbim despre zeci de mii de soldați, despre cele mai noi tancuri dar și logistică medicală, necesară în caz de conflict.

În fine, Rusia și-a evacuat personalul diplomatic de la Kiev, iar Canada a pregătit deja să intervină cu forțele speciale pentru a face un plan de evaluare a diplomaților canadieni în caz că situația din zonă scapă de sub control.

Adauga un comentariu