Razboi în Ucraina

Rusia nu va participa la Consiliul Europei și critică NATO

Publicat: 10 mart. 2022
Rusia nu va participa la Consiliul Europei și critică NATO
Rusia nu va participa la Consiliul Europei

Rusia nu va participa la Consiliul Europei din cauza restricțiilor globale impuse de statele membre. Ministrul de Externe al Rusiei precizează faptul că nici NATO nu este prietenos. În comunicatul oferit de TASS (agenția de presă a Moscovei) se arată faptul că Rusia adoptă la rându-i o politică ostilă la sancțiunile pe care occidentul le-a aplicat țării.

Declarațiile vin în contextul în care Rusia a atacat Ucraina, iar în replică, statele europene au adoptat cele mai dure măsuri din istoria umanității. Numeroase magazine s-au retras de pe piața rusească, iar marile companii cum ar fi Intel, Samsung, AMD au anunțat că nu vor mai colabora cu Guvernul de la Kremlin. În aceste condiții, Rusia este din ce în ce mai izolată la nivel mondial.

Rusia nu participă la Consiliul Europei

Ministrul de Externe de la Moscova a declarat faptul că Rusia nu va participa la Consiliul Europei. Serghei Lavrov este de părere că Europa este neprietenoasă cu Rusia şi că există un abuz la adresa țării. Acesta mai menţionează în comunicatul de presă faptul că Comitetul de Miniștri al Consiliului se îndreaptă spre distrugerea forului european:

„Statele membre ale UE şi NATO, care sunt neprietenoase faţă de Rusia, abuzează de majoritatea lor absolută în Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei şi îşi continuă cursul spre distrugerea Consiliului Europei şi a spaţiului umanitar şi legal comun în Europa’, afirmă ministerul rus într-un comunicat.

În continuarea declarațiilor, oficialii de la Moscova consideră că şi NATO, împreună cu UE transformă organizația europeană într-un loc nefrecventabil pentru Federația Rusă:

‘Rusia nu va lua parte la tentativele NATO şi ale UE, care îi calcă (acestuia) cu obedienţă pe urme, de a transforma cea mai veche organizaţie europeană într-un alt loc în care sunt încântate mantrele supremaţiei şi narcisismului occidentale. Să-i lăsăm să se bucure unii de compania celorlalţi fără Rusia’, adaugă comunicatul Moscovei.

Serghei Lavrov este un personaj care a făcut mai multe declarații controversate. De la începutul conflictului, ministrul de Externe a adoptat poziții extreme în relația cu Ucraina sau cu occidentul. Serghei Lavrov a vorbit despre faptul că următorul război mondial va fi unul nuclear și va fi distructiv.

Cele mai puternice sancţiuni din istorie au fost luate împotriva Rusiei

După ce a decis să declanşeze războiul din Ucraina, Rusia a avut de-a face cu cele mai puternice sancţiuni din istorie. Vă aducem aminte faptul că o majoritate covârșitoare de state au ales să îşi retragă afacerile din țară. Așadar, rând pe rând, magazinele fashion cum ar fi Nike, Adidas, H&M sau Dior și Zara și-au închis reprezentanțele.

Nu sunt singurele sancţiuni. De exemplu au fost închise şi site-urile OnlyFans, Pornhub, Netflix, Pokerstars etc. O altă măsură luată a fost şi eliminarea Rusiei din sistemul mondial SWIFT, iar companiile Mastercard și Visa au anunțat că nu vor mai permite tranzacții rusești. În altă ordine de idei este bine de menţionat faptul că Rusia se deconectează de la internetul global pentru că au existat o multitudine de atacuri făcute de hackerii internaționali care au intrat într-un război cibernetic cu Moscova.

Așadar, vom vedea dacă faptul că Rusia nu va participa la Consiliul Europei va afecta şi mai grav relațiile bilaterale care în aceste momente par să nu mai existe.

 
Adauga un comentariu