Actualitate

Rusia oprește gazul prin Nord Stream către Europa. Anunțul făcut de Gazprom

Publicat: 19 aug. 2022
Gazprom
Rusia oprește gazul prin Nord Stream către Europa

Transferul gazului prin gazoductul Nord Stream o să fie oprit de Gazprom în perioada 31 august – 2 septembrie timp de trei zile pentru întreținere și întreținere preventivă, transmite Gazprom.

După finalizarea lucrărilor și absența defecțiunilor tehnice ale unității, transportul gazelor va fi restabilit la nivelul de 33 de milioane de metri cubi pe zi, speră Gazprom

„Complexul de lucrări de mentenanță de rutină în conformitate cu actualul contract de mentenanță va fi realizat în comun cu specialiștii Siemens”, subliniază compania rusă.

La fiecare 1000 de ore este necesară efectuarea întreținerii unității

În report este precizat faptul că la fiecare 1000 de ore este necesară efectuarea întreținerii unității, care include: inspecția carcasei pentru fisuri, gropi, deformări, pete de arsuri, curățarea carcasei; inspecția sistemelor de alimentare cu petrol, a aerului, îndepărtarea produselor de ardere a gazelor pentru scurgeri, etc.

„În conformitate cu documentația tehnică a Siemens, la fiecare 1000 de ore este necesară efectuarea întreținerii unității, care include: inspecția carcasei pentru fisuri, gropi, deformări, pete de arsuri, curățarea carcasei; inspecția sistemelor de alimentare cu petrol, a aerului, îndepărtarea produselor de ardere a gazelor pentru scurgeri, strângerea conexiunilor și eliminarea cauzelor scurgerilor; verificarea operibilității supapelor de siguranță și reglarea sistemului de control al debitului de aer”, se arată în raport.

Conducta de gaz este capabilă să transporte până la 167 de milioane de metri cubi de gaz pe zi

Conducta de gaz este capabilă să transporte până la 167 de milioane de metri cubi de gaz pe zi, dar capacitatea a scăzut din cauza încălcării programului de întreținere pentru echipamentele stației de pornire a magistralei marine – stația de compresoare Portovaya.

Este echipat cu unități de pompare a gazelor ale Rolls-Royce, a căror activitate cu turbine cu gaz a fost transferată către Siemens. Din cauza sancțiunilor canadiene, o turbină nu s-a mai întors în Rusia la timp de la baza de reparații a Siemens Energy.
Comentarii
  • Ce spunea PNRR-ul? Ca nu mai avem voie sa acem sobe cu lemne, si ca vom extinde reteua de gaze. Acuma, na, indeplineste obiectivele din PNRR, daca poti. Asa se intampla cu planurile facute din pix. Vine viata si le da un bobarnac.

Adauga un comentariu