Actualitate

Rusia pleacă de la summitul G20! Serghei Lavrov, declarații dure: Nu vom alerga după nimeni

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia pleacă de la summitul G20 Serghei Lavrov declarații dure Nu vom alerga după nimeni
La actualul summit G20, Rusia a plecat

Serghei Lavrov a declarat că Rusia va pleca de la summitul G20 după ce ministrul de Externe a fost refuzat de Antony Blinken pentru o întrevedere. Diplomatul rus sublinează că Rusia nu va alerga după nimeni.

Refuzul omologului american de a organiza o întrevedere vine în contextul în care Rusia a atacat Ucraina, declanșând un război condamnat de Occident. Serghei Lavrov susține că summitul este un eșec pentru că nu s-a vorbit despre criza economică mondială.

Rusia pleacă de la summitul G20

Într-o intervenţie oficială, Serghei Lavrov a declarat că Rusia pleacă de la summitul G20 pentru că țara să nu aleargă după nimeni pentru a stabili un canal de negocieri. Acesta a criticat Occidentul care condamnă războiul din Ucraina și consideră că în acest fel s-au pierdut șansele ca la G20 să fie abordate problemele economice internaționale

„Nu noi suntem cei care au abandonat contactele, ci SUA (…). Nu vom alerga după nimeni ca să propunem o întrevedere”, a spus Serghei Lavrov în faţa unor jurnalişti în insula indoneziană Bali, unde are loc reuniunea miniştrilor de externe ai ţărilor din G20.

Lavrov a punctat faptul că este de acord să negocieze cu Ucraina și cu Turcia stabilirea unui tranzit de livrare a cerealelor, dar că nu știe când acest lucru ar putea fi posibil. Summitul din Indonezia are loc în contextul în care reprezentanţii tării au făcut apeluri repetate la stabilirea unui canal de legătură pentru negocieri pentru încetarea războiului din Ucraina. Totuşi, pare că Occidentul nu a reacționat în niciun fel la acest lucru. În acest context, Serghei Lavrov părăsește summitul G20 ratând dineul oficial și mai multe sesiuni care erau planificate.

Vladimir Putin, despre posibile negocieri de pace

Recent, Vladimir Putin a vorbit despre posibile negocieri pentru pace, îndemnând Occidentul să oprească ideea că în Ucraina se va lupta până la ultimul ucrainean. Liderul de la Kremlin a explicat faptul că Rusia este incă la început în ”operațiunea specială” din Ucraina și că pe măsură ce trupele militare vor înainta, negocierile pentru pace vor fi din ce în ce mai dificile:

Astăzi auzim că vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce poți să spui, lasă-i să încerce. Am auzit de multe ori că Occidentul vrea să ne lupte până la ultimul ucrainean. Aceasta este o tragedie pentru poporul ucrainean, dar se pare că totul se îndreaptă spre asta. Toată lumea ar trebui să știe că, în general, încă nu am început nimic serios. În același timp, nu respingem discuțiile de pace. Dar cei care le resping trebuie să știe că, cu cât merge mai departe, cu atât le va fi mai greu să negocieze cu noi. a explicat Vladimir Putin.

Așadar, vom vedea dacă faptul că Rusia pleacă de la summitul G20 va duce la o adâncire a crizei economice mondiale.

Adauga un comentariu