International

Rusia se concentrează pe dezvoltarea relațiilor cu Beijingul. Serghei Lavrov a anunţat

Publicat: 30 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rusia se concentrează pe dezvoltarea relațiilor cu Beijingul. Serghei Lavrov a anunţat
Moscova va decide dacă relaţiile cu Occidentul vor continua în condiţiile în care imaginea Rusiei este denigrată de vestici

Dezvoltarea relațiilor cu Beijingul au devenit prioritare pentru Rusia. Astfel, oficialii ruşi au decis să se concentreze pe dezvoltarea relaţiilor cu China, anunţa Serghei Lavrov. Totodată, ministrul rus de externe acuză ţările occidentale că au îmbrăţişat „rusofobia”.

În acest sens, Moscova va decide dacă relaţiile cu Occidentul vor continua în condiţiile în care imaginea Rusiei este denigrată de vestici.

ministrul rus de Externe Serghei Lavrov
Ministrul rus Lavrov s-a arătat nemulţumit de atitudinea ţărilor occidentale care au hotărât brusc să schimbe regulile relaţiilor internaţionale în detrimentul Rusiei

Rusia se concentrează pe dezvoltarea relațiilor cu Beijingul

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova se va concentra pe dezvoltarea relaţiilor cu Beijingul, în contextul în care ţările vestice promovează politici anti-ruse.

„Dacă Occidentul zădărniceşte reluarea relaţiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom mai avea nevoie sau nu”, a declarat Lavrov.

Ministrul rus Lavrov s-a arătat nemulţumit de atitudinea ţărilor occidentale care au hotărât brusc să schimbe regulile relaţiilor internaţionale în detrimentul Rusiei.

„Trebuie să încetăm să fim dependenţi în vreun fel de aprovizionarea cu absolut orice din Occident pentru a asigura dezvoltarea unor sectoare de importanţă critică pentru securitate, economie sau sfera socială a patriei noastre”, a punctat ministrul rus de externe.

Moscova continuă să susţină că incursiunea să urmăreşte demilitarizarea Ucrainei, pentru a împiedica expansiunea naţionalismului extremist.

Serghei Lavrov si Vladimir Putin
Ministrul rus Lavrov a vorbit pentru prima dată despre zvonul bolii lui Putin

Serghei Lavrov a vorbit şi despre zvonul bolii lui Vladimir Putin

Cu toate că sănătatea preşedintelui Vladimir Putin şi a familiei sale sunt socotite subiecte tabu în Rusia, putând fi abordare doar în străinătate, ministrul rus Lavrov a vorbit pentru prima dată despre zvonul bolii lui Putin.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a fost nevoit să comenteze situaţia, duminică seară, 29 mai, şi cum era de aşteptat, propaganda Rusiei a continuat şirul negărilor.

”Nu cred că cineva lucid poate vedea la Putin simptomele vreunei boli”, a afirmat ministrul de Externe Lavrov.

Oficialul Moscovei a mai subliniat apoi că Putin, care va împlini 70 de ani în octombrie, apare în public ”în fiecare zi. Îl poţi vedea pe ecran, îl poţi citi, îi poţi asculta discursurile. Îi las pe cei care răspândesc astfel de zvonuri să rezolve problema cu conştiinţa, în ciuda oportunităţilor zilnice pe care le au de a verifica ce se întâmplă”.

Acest subiect a fost abordat în contextul în care specialiştii internaţionali au identificat, de-a lungul timpului, mai multe indicii care îl pot declara bolnav pe şeful Rusiei. Astfel s-a ajuns la informația conform căreia Vladimir Putin ar trebui să fie operat de cancer cât mai rapid posibil, sau că acesta ar fi fost internat deja.

Conform declarației anumitor surse, președintele Rusiei ar fi fost internat de urgență și se vorbește că deja ar fi fost operat de o echipă de specialiști. Boala de care ar suferi președintele Vladimir Putin ar fi cancerul, iar starea sa se agravase atât de rău încât a avut nevoie de o procedură chirurgicală neașteptată.

„Există dovezi că, în urmă cu aproximativ o săptămână, președintele rus a fost dus degrabă la clinică. Era noapte, era foarte bolnav”, au precizat surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Acestea fiind date, amintim că în aceste momente, dezvoltarea relațiilor cu Beijingul au devenit prioritare pentru Rusia.

Adauga un comentariu