International

Rușii au ocupat un sat din apropierea Kievului și au scris pe gardurile unor case mesajul: „Pașnic. Verificat”

Publicat: 19 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rușii au ocupat un sat din apropierea Kievului și au scris pe gardurile unor case mesajul Pașnic. Verificat
Rușii au ocupat un sat din apropierea Kievului și au scris pe gardurile unor case mesajul: „Pașnic. Verificat”

La începutul lunii aprilie, lumea a aflat despre Bucha, fiind locul în care rușii au distrus case, au executat, torturat și violat civili. Același lucru s-a întâmplat și în alte așezări ale regiunii Kiev.

Una dintre aceste așezări din estul regiunii Kiev, unde, după bombardarea unei coloane de tancuri în drum spre capitală, armata rusă s-a ascuns este Bogdanovka, un mic sat la 20 de kilometri nord-est de Kiev.

Înainte de război, acolo locuiau două mii și jumătate de oameni. Zona este una unde se mută „tineretul” cum spun oamenii din zonă și familiile tinere bogate din Kiev. Acum, însă, după ce armata lui Putin a trecut pe acolo, cuvintele „Pașnic. Verificat” pot fi găsite pe multe dintre case, porți și garduri. Iată ce înseamnă aceste cuvinte și ce le-au făcut rușii localnicilor pe perioada cât satul a fost la mila lor.

Crime, abuzuri sexual și teroare! Asta au trăit localnicii din Bogdanovka, după ce rușii au pus stăpânire pe satul lor

Ucrainenii povestesc că au trăit un coșmar timp de 20 de zile, în care crimele și abuzurile sexuale au fost la ordinea zilei, totul după bunul plan al militarilor.
O supreviețuitoare își amintește cum aceștia i-au ucis soțul după ce bărbatul le-a spus că nu are țigări să le dea. Militarii s-au înfuriat și l-au împușcat direct în cap. O victimă a abuzurilor lor sexuale rememorează noaptea în care și-a pierdut soțul, după ce a fost ucis cu sângere rece de soldați pe motiv că este nazist, iar mai apoi, amenințată cu arma la tâmplă, a fost batjocorită de aceștia și amenințată că va fi ucisă în fața fiului ei.

„Era complet întuneric, au bătut la poartă. Am coborât în ​​camera de cazane unde dormea ​​fiul meu, iar Alexei s-a dus să deschidă ușa. Apoi am auzit o împușcătură și apoi pași în interiorul casei. Au strigat la mine: „Ieși afară!” Am întrebat: „Unde este soțul meu?” Apoi bărbatul în uniformă neagră a spus: „Nu mai ai soț, era nazist, așa că l-am împușcat”, le-a povestit femeia jurnaliștilor site-ului independent rus Meduza și a celor implicați în proiectul Astra.

Ce înseamnă cuvintele scrise de ruși pe gardurile și locuințele lor

Militarii ruși au început să inspecteze toate casele, căci acolo urmau să se instaleze. Astfel că în toate în care au intrat există inscripțiile de pe garduri: „Pașnic. Verificat”. Satul a fost eliberat pe 29 martie, după ce militarii au fugit, dar nu înainte să lase prăpăd în urma lor.

Inscripția „Pașnic. Bifat” poate fi găsită pe multe porți din sat și case, este de o culoare albastră discretă, dar făcută mare, astfel încât să poată fi văzută de departe.

Pe aceleași garduri au apărut mai multe semne semne: puncte mari – înseamnă că locuința a fost verificată; semnele de întrebare înseamnă că este periculos să intri. Locuitorii care s-au întors acasă au găsit bombe și mine de război în mașini și case.

„După retragerea rușilor, semnele lăsate de aceștia au fost înlocuite de militarii ucraineni cu altele noi. Un punct însemna că locuința este una sigură, iar un semn de întrebare că ar putea fi periculos să intri. Nu de puține ori locuitorii care se întorceau în casele lor au găsit bombe și mine”, a povestit un localnic pentru sursele menționate mai sus.

Adauga un comentariu