International

Kremlinul anunță că nu există „niciun progres”, după ultimele negocieri cu Ucraina

Publicat: 30 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Kremlinul anunță că nu există niciun progres după ultimele negocieri cu Ucraina
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvant de la Kremlin a transmis un mesaj după negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvant de la Kremlin a transmis un mesaj după negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia. Acesta susține că nu au existat progrese în urma ultimei runde de negocieri de la Istanbul. Oficialul rus a ținut să sublinieze că eforturile ucrainenilor de a-și expune în scris condițiile pentru pace sunt apreciate în totalitate de către Rusia, dar „mai este mult de lucru”.

Rusia afirmă că încă nu există progrese privind semnarea unui posibil acord de pace: „Nu putem afirma încă nimic promițător”

Deși în declarațiile oficialilor din Ucraina s-a spus că au fost făcuți pași importanți la ultimele negocieri, Rusia afirmă că încă nu există progrese privind semnarea unui posibil acord de pace.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că singurul lucru pozitiv din cadrul discuțiilor l-a reprezentat faptul că Ucraina și-a formulat propunerile pe hârtie. Din alt punct de vedere, însă, oficialul rus a precizat că „mai este mult de lucru”.

„Este pozitiv faptul că partea ucraineană a început cel puțin să formuleze concret și să pună pe hârtie ceea ce propune. În ceea ce privește restul, nu putem afirma încă nimic promițător, niciun progres. Mai este mult de lucru”, a declarat Peskov, potrivit CNN.

Delegația rusă și cea ucraineană s-au întâlnit la Istanbul

Ultima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina a avut loc pe tărâm turcesc, la Istanbul. Printre cele mai importante subiecte, discutate în timpul întâlnirii, s-au numărat viitorul regiunii Donbas din estul țării, soarta Crimeei, o alianță largă de garanții de securitate și o potențială întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Negociatorii ucraineni au transmis că au propus adoptarea unui statut neutru pentru garanțiile de securitate. Mai exact, acest lucru înseamnă că Ucraina nu va adera la alianțe militare și nu va găzdui baze militare.

 

Adauga un comentariu