Actualitate

Rușii, după mobilizarea militară anunțată de Vladimir Putin: ” Mergi tu în tranșee ”

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rușii după mobilizarea militară anunțată de Vladimir Putin  Mergi tu în tranșee
Rușii nu vor mobilizarea militară anunțată de Vladimir Putin

Rușii au început să reacționeze după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizare militară în țară. Pe rețelele de socializare apar primele critici la adresa liderului de la Kremlin. Cetățenii au folosit mai multe hastaguri care înseamnă la pace și consideră că țara lor nu este atacată. În acest context, rușii îi cer lui Vladimir Putin să lupte pe front.

Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia în contextul războiului din Ucraina. Președintele a vorbit și despre posibilitatea de a reacționa nuclear la ”șantajul occidentului”. Vladimir Putin a mai anunțat că militarii mobilizați vor beneficia de instruire de specialitate și contracte corespunzătoare. Putin a mai subliniat faptul că Rusia va aloca mai multă tehnică în Ucraina.

Rușii reacționează la mobilizarea anunțată de Vladimir Putin

Pe rețelele de socializare din Rusia au apărut primii ruși care reacționează la mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin. Sunt tensiuni la Moscova și asta se vede din declarațiile unor cetățeni care îi îndeamnă pe parlamentari și pe președinte să se ducă să lupte pe front. Asta în condiţiile în care mobilizarea parțială presupune chemarea la arme doar a rezerviștilor, ministrul Apărării din Rusia dând asigurări că studenții nu vor intra în planurile de la Moscova:

” Poate că Putin și deputații vor intra în război?” declară un internaut

Alți internauți susțin că țara loc nu este atacată și nu văd de ce ar merge la război

” Cel mai groaznic este că această măsură nu va ajuta”, „Nimeni nu mi-a atacat țara!” se arată într-un alt comentariu.

Alte comentarii consideră că toți rușii vor fi trimiși în război și îndeamnă la proteste:

” Toți vom fi trimiși acolo!. La naiba! Haideți să ieșim în stradă! Vova, fă-ne o favoare: mori. Mergi tu în tranșee.”

Alte statistici au arătat că există o creștere a cumpărării de bilete de avion. Totuși sunt și multe comentarii în care oamenii declară că sunt pregătiți să-și apere țara și sunt gata de încorporare.

Vladimir Putin nu exclude un scenariu nuclear

Pe lângă anunțul făcut legat de mobilizarea parțială, Vladimir Putin a declarat că nu exclude un scenariu nuclear dacă occidentul va continua ”să șantajeze” Rusia. Liderul de la Kremlin a explicat faptul că țara are echipamente de distrugere mult mai avansate decât tehnica NATO și că nu se va sfii să le folosească:

” Mereu auzim amenințări, iar unii oferă arme cu rază lungă, arme care sunt capabile să lovească în Rusia. Acest lucru deja se întâmplă. Ucrainienii folosesc drone pentru a ataca zonele de graniță. Avioanele fac misiuni de recunoaște, iar Bruxelles și Casa Albă vor să mute acțiunea militară pe teritoriul rus. Este amenințată cultura, politica. Acum vorbim și de un şantaj nuclear. (…) Nu vom permite astfel de tratamente. Trebuie să le amintim că țara noastră au diverse arme de distrugere și avem componente care sunt mai mai avansate decât cele NATO. Vom folosi toate mijloacele noastre. Vom face acest lucru, chiar dacă încearcă să ne șantajeze nuclear.” declară Vladimir Putin.

Vom vedea în continuare dacă rușii vor fi de acord cu mobilizarea militară și dacă anunțul lui Vladimir Putin va crea mișcări de stradă.

Adauga un comentariu