Razboi în Ucraina

Război în Ucraina. Rușii schimbă strategia, în Ucraina: Cum vor să cucerească un punct-cheie

Publicat: 18 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Război în Ucraina. Rușii schimbă strategia în Ucraina Cum vor să cucerească un punct-cheie
Război în Ucraina, ziua 115

Război în Ucraina, ziua 115. Rusia pare să-şi fi reînnoit în ultimele 48 de ore eforturile în a avansa mai la sud de oraşul Izium din estul Ucrainei, raportează sâmbătă Ministerul Apărării britanic, informează Reuters.

UPDATE 21.37: Volodimir Zelenski a inspectat trupele din Odessa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers, sâmbătă, şi la Odessa, după ce a făcut o vizită în Nikolaiev.

UPDATE 19.37: Rușii au atacat cu rachete orașul Krivoi Rog

O rachetă rusească a lovit un oraș din centrul Ucrainei, iar autoritățile locale vorbesc despre cel puțin două victime, anunță Sky News.

UPDATE 18.30: Varujan Vosganian: În mod ciudat, războiul din Ucraina are și o dimensiunea carnavelescă, de parcă s-ar turna un film de Tarantino

Fostul ministru Varujan Vosganian consideră „ciudat” faptul că este posibil ca liderii occidentali să meargă într-o țară aflată în război și să mai și promită ajutoare militare.

UPDATE 18.00: Boris Johnson: Nimic nu i-ar plăcea mai mult lui Vladimir Putin decât să spună ‘Să îngheţăm conflictul, să avem un armistiţiu ca în 2014’

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că Occidentul trebuie să continue să-i susţină pe ucraineni în contextul în aceştia încearcă să-şi recupereze teritoriul ocupat de Rusia, afirmând că ar fi o „catastrofă” dacă preşedintele rus Vladimitr Putin ar obţine victoria, relatează sâmbătă dpa.

UPDATE 17.20: Trupele ruse și ucrainene dau ‘lupte feroce’ în apropiere de Severodoneţk

Autorităţile ucrainene au afirmat sâmbătă că se dau „bătălii feroce” în satele situate în apropierea oraşului Severodoneţk (est), pentru al cărui control trupele ruse fac mari eforturi de săptămâni, relatează AFP.

UPDATE 15.00: Olena Zelenska se teme pentru viața ei: ,,Sunt capabili de orice”

Soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, este de părere că oamenii lui Vladimir Putin n-au milă față de nimeni şi de nimic și se teme că ar putea fi o țintă pentru ruși.

UPDATE 14.15: Motivul pentru care SUA refuză să trimită dronele sale ultramoderne în războiul din Ucraina

Administraţia Biden a blocat livrarea către Ucraina 4 drone armate deosebit de sofisticate de teamă că ar putea ajunge în mâinile Rusiei.

UPDATE 11.40: Rusia nu scapă: Polonia le cere occidentalilor noi sancțiuni, pachetul cu numărul 7

Guvernul polonez cere noi măsuri punitive împotriva Rusiei, pentru a menţine presiunea economică asupra Moscovei şi a pune capăt invaziei asupra Ucrainei, informează sâmbătă dpa.

„Din punctul nostru de vedere, un al şaptelea pachet de sancţiuni ar trebui impus cât mai curând posibil. Trebuie să menţinem presiunea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe polonez, Lukasz Jasina, pentru publicaţia germană Welt am Sonntag, înainte de summitul de luni al miniştrilor de externe din UE ce va avea loc la Luxemburg.

UPDATE 11.00: Rușii schimbă strategia, în Ucraina: Cum vor să cucerească un punct-cheie

Obiectivul forţelor ruse este de a pătrunde mai adânc în regiunea Doneţk şi de strânge laţul în jurul oraşului Severodoneţk dinspre nord, a precizat ministerul britanic pe Twitter.

 

Adauga un comentariu