International

S-a acordat Premiul Nobel pentru Economie. Cine sunt leaureații

Publicat: 14 oct. 2019

Abhijit Banerjee, Esther Duflo și Michael Kremer sunt cei trei economiști care au primit Premiul Nobel pentru economie. Cei trei au luat premiul pentru lucrările lor privind combaterea sărăciei. Academia Regală Suedeză de Științe spune că laureații au abordat o nouă perspectivă pentru a obține cele mai bune căi de a lupta împotriva sărăciei globale.

 

Abhijit Vinayak Banerjee este, în prezent, profesor la Fundația Ford la Massachusetts Institute of Technology, co-fondator al Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab și membru al Consortium on Financial Systems and Poverty.

Esther Duflo este profesor la Massachusetts Institute of Technology. Și este cea mai tânără persoană și a doua femeie care primește Nobelul pentru economie.

Michael Kremer este profesor la Havard este cercetător afiliat la Innovations for Poverty Action. Este creator al teoriei privind dezvoltarea economică O-Ring. Teoria este inspirată de prăbușirea navetei spațiale Challenger din 1986. Teoria explică de ce țările dezvoltate produc bunuri de înaltă calitate. Și au companii mai puternice decât statele mai puțin dezvoltate.

Premiul pentru economie, în valoare de 9 milioane de euro, a fost adăugat mai târziu celor cinci premii inițiale instituite de Alferd Nobel. Premiile pentru economie se acordă începând cu 1969.loading...

Adauga un comentariu