International

S-a aflat adevărul! Cu ce substanță a fost otrăvit Aleksei Navalnîi

Publicat: 02 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a aflat adevărul Cu ce substanță a fost otrăvit Aleksei Navalnîi
Autorităţile ruse l-au arestat vineri pe Ivan Pavlov, un avocat care apără organizaţii ale opozantului politic încarcerat Aleksei Navalnîi şi care se ocupă de mai multe cazuri de spionaj, a anunţat vineri echipa acestuia într-un mesaj postat pe Telegram

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu noviciok, un agent neurotoxic, acuză Guvernul German, transmite BBC News. Teste toxicologice arată ”fără echivoc proba” unui agent neurotoxic din grupul noviciok, a anunţat Belinul.Navalnîi a fost transferat la Berlin pentru a primi îngrijiri, după ce s-a simţit rău în Siberia luna trecută. Principalul opozant al Kremlinului se află în comă indusă. Echipa lui Navalnîi acuză că acesta a fost otrăvit din ordinul preşedintelui Vladimir Putin. Kremlinul a respins aceste acuzaţii.

Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin, despre situația lui Aleksei Navalnîi: ”Cum se poate vorbi despre otrăvire dacă nu există otravă?”

Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin a declarat că, în cazul lui Aleksei Navalnîi nu se știe cu certitudine substanța care l-ar fi otrăvit și tocmai de aceea nu ar trebui să apară atât de multe apeluri occidentale la o anchetă transparentă.

”Suntem în dezacord total, în acest stadiu, cu diverse formulări pripite, utilizate abundent pentru a spune că există o probabilitate puternică de otrăvire”, a subliniat într-un briefing cu jurnalişti un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

”Cum se poate vorbi despre otrăvire dacă nu există otravă?”, a subliniat el.

Chiar și așa, Dmitri Peskov – care nu pronunţă niciodată în mod public numele opozantului – a declarat că Rusia, ”la fel ca toată lumea, are în mod clar interesul să înţeleagă ce a pus în comă un pacient îngrijit într-o clinică berlineză”.

Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, despre situația lui Aleksei Navalnîi: ”Cum se poate vorbi despre otrăvire dacă nu există otravă?”

După Berlin, Paris şi Washington, Boris Johnson, premierul britanic şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, sunt ultimii oficiali occidentali care îndeamnă Moscova la o anchetă.

Totodată, un om de afaceri controversat din Rusia, cunoscut drept un apropiat al lui lui Putin şi care se află în conflict cu Navalnîi, a ameninţat să-l ”ruineze” pe opozant în cadrul unor proceduri judiciare cu privire la un litigiu referitor la societatea sa din domeniul restauraţiei.

”Dacă Navalnîi îşi dă sufletul lui Dumnezeu, nu intenţionez să-l persecut în această lume (…). Dacă trăieşte, el va trebui să răspundă în faţa întregii rigori a legii ruse”, a ameninţat Evgheni Prigojin, suspectat de legături cu o ”uzină de troli” pe care Statele Unite o acuză de ameste în alegeri şi cu grupul paramilitar de mercenari Wagner.

Germania confirmă că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit. Care este starea de sănătate a liderului opoziţiei din Rusia

Autorităţile din Germania confirma că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit. Conform declaraţiilor făcute de specialişti, liderul opoziţiei din Rusia a fost otrăvit, iar acest lucru l-a plasat sub protecţia autorităţilor din Germania.

Oficialii nemţi au declarat că se suspectează faptul că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit. Liderul opoziţiei ruse se afla, în aceste momente, într-un spital din Germania. De menţionat este faptul că Navalnîi se afla în comă.

„Suspiciunea este că domnul Aleksei Navalnîi a fost otrăvit; din păcate, au fost mai multe cazuri de acest fel în istoria recentă a Rusiei. Dat fiind că este foarte probabil să fie vorba de un act de otrăvire, este necesară protecţie”, a precizat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Adauga un comentariu