Calatorii

S-a prelungit carantina în Grecia. Ce trebuie să știe românii care vor să călătorească aici

Publicat: 29 mart. 2021
peisaj din grecia
Cu doar câteva săptămâni înainte de deschiderea sezonului estival, autoritățile de la Atena au prelungit carantina din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus

Veste proastă pentru românii care au în plan să călătorească în Grecia. Cu doar câteva săptămâni înainte de deschiderea sezonului estival, autoritățile de la Atena au prelungit carantina din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

În urmă cu câteva zile, ministrul grec al Turismului a fost prezent în România. Acesta a anunțat că turismul va începe în Grecia pe 14 mai, iar atât turiștii româi cât și cei din UE vor putea veni încă din luna aprilie în țară.

S-a prelungit carantina în Grecia

Românii care vor să călătorească în Grecia în următoarele zile vor primi o veste proastă. Potrivit ultimelor informații transmise de RRA, Guvernul elen prelungește carantina și după 29 martie, pe fondul creșterii numărului de infectări cu COVID.

În ceea ce privește deschiderea turismuluii, ministrul elen al Turismului spune că sezonul turistic începe oficial la 15 mai, iar cetățenii români pot veni în Grecia de la mijlocul lunii viitoare pentru a petrece Sărbătorile Pascale.

De menționat este faptul că, la fel ca și în cazul altor țări europene, numărul infectărilor continuă să crească. În acest context, carantina prelungită rămâne singura soluție. Acest lucru a fost confirmat și de experții sanitari.

„Și Grecia se luptă încă cu pandemia COVID-19. Deși ea încă mai generează îngrijorrare după aproximativ șase luni de carantină totală, datorită programului de vaccinare, bine pus la punct, se pare totuși că situația se stabilizează în ultimul timp.

La ora actuală, experții sanitari nu permit nicio relaxare, iar guvernul se orientează să prelungescă regimul de carantină total, așa-numitul lockdown, și după 29 martie, pe întreg teritoriul țării, dar mai ales pentru Attica, unde locuiește aproximativ jumătate din populația Greciei”, menționează RRA.

Mesajul ministrului Turismului pentru România

Ministrul grec al Turismului a fost prezent în România în urmă cu câteva zile. Acesta a anunțat că turismul va începe în Grecia pe 14 mai, iar atât turiștii româi cât și cei din UE vor putea veni încă din luna aprilie în țară.

„Aflat recent la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu reprezentanți din sectorul turistic românesc, ministrul grec pentru turism, Harry Theocharis, a declarat că sezonul turistic în Grecia vă începe oficial pe 14 mai, însă turiștii români și cei din Uniunea Europeană vor putea veni încă de la mijlocul lunii aprilie și vor putea petrece Paștele în Grecia. Vor exista o serie de restricții de călătorie, cel puțîn până vă fi pusă la punct în plan european adeverința digitală verde, care vă facilita circulația cetățenilor ”, mai precizează sursa citată.

Cum va fi sezonul turistic din Grecia în acest an

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis şi-a exprimat speranţa că sezonul turistic din 2021 ”va fi mult mai bun decât cel de anul trecut”, informează publicaţia elenă Kathimerini.

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Suddeutsche Zeitung, premierul elen a afirmat că obiectivul Guvernului este să revitalizeze turismul.

„Obiectivul nostru este să ajunge la cel puţin 50% din nivelul înregistrat în 2019. Campania de vaccinare din Grecia prevede că toţi cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani şi cei cu boli grave vor fi vaccinaţi până în mai”.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori.
Adauga un comentariu