Local

S-a semnat contractul de atribuire a lucrării și ordinul de construcție pentru Axa 3 Iași–Suceava. Când se va putea circula pe acest tronson de drum

Publicat: 28 iul. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
S-a semnat contractul de atribuire a lucrării și ordinul de construcție pentru Axa 3 IașiSuceava. Când se va putea circula pe acest tronson de drum
S-a semnat contractul pentru execuția lucrării Axa 3 Iași-Suceava

A fost semnat contractul de atribuire a lucrării pentru axa 3 Iași–Suceava. Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, aflat în drum spre Scobinți, s-a oprit pe șantier pentru a semna contractul de atribuire a lucrării și ordinul de construcție. Acesta a fost însoțit de mai multe personalități importante din administrația județeană

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași s-a oprit miercuri, 27 iulie 2022, pe șantierul pentru Axa 3 Iași–Suceava pentru a semna contractul de atribuire a lucrării și ordinul de construcție. Acesta mergea spre ședința ordinară a CJ Iași care a fost ținută în Scobinți. La semnarea contractului au fost prezenți primarul din Scobinți, Gheorghe Hrițcu, deputatul Alexandru Muraru, directorul Direcției de proiecte din cadrul CJ Iași, Marieta Afilipoaie, vicepreședintele CJ Iași, Sorin Afloarei, dar și mulți alți consilieri județeni.

S-a semnat contractul de atribuire a lucrării pentru Axa 3 Iași–Suceava

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a semnat contractul de atribuire și ordinul de începere a lucrărilor pentru Axa 3 Iași–Suceava. Acesta a mulțumit tuturor celor prezenți, exprimându-și bucuria în legătură cu începerea șantierului. Acesta a spus, în repetate rânduri, că proiectul a fost așteptat de foarte multe persoane și că reprezintă unul dintre proiectele-cheie pentru dezvoltarea județului Iași.

„S-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 3 pe Axa Iași–Suceava. Un drum mult așteptat ce înseamnă nu mai puțin de 41 de kilometri care vor fi modernizați și reabilitați la standarde europene. Acești kilometri vor deservi comunitățile din Belcești, Cotnari, Ceplenița, Scobinți, Lespezi și Sirețel. Am spus drum mult așteptat pentru că cetățenii, pe lângă condițiile optime de trafic, vor beneficia de un drum care, practic, va aduce dezvoltarea acestor comunități. Deși termenul de finalizare a acestui proiect este vara anului 2024, în urma discuțiilor cu constructorul, ne propunem ca în decembrie 2023 aceste lucrări să fie finalizate“, a declarat președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Ruta Iași–Suceava are o mare importanță pentru ambele județe, iar modernizarea acesteia va aduce beneficii pe termen lung.

A început deja șantierul pentru lotul 3

Pe 27 iulie 2022, a început oficial șantierul pentru lotul 3 al Axei Iași–Suceava. Autoritățile județene și cei implicați în proiect au semnat contractul și ordinul de începere a lucrărilor cu compania Daro Construct direct pe șantier. Investiția pentru Axa 3 este de aproape 20 de milioane de euro. Proiectul a fost întârziat din pricina multiplelor contestații ale constructorilor care au participat la licitația ce a avut loc cu mai mulți ani în urmă. CJ Iași a semnat contractul cu compania Daro Construct abia după ce s-a emis motivarea instanței de judecată cu privire la ultima decizie, prin care lucrările au fost atribuite către compania de construcții.

După ce au fost depășite disputele cu privire la diverse aspecte ale acestui proiect, Costel Alexe a semnat contractul de atribuire a lucrării și ordinul de construcție pentru Axa 3 Iași–Suceava. Proiectul va fi finalizat, conform discuțiilor cu compania de construcții, cu 6 luni mai devreme decât termenul inițial. Astfel, lucrările ar putea fi finalizate în decembrie 2023.

Comentarii
  • Nu mai e ALPENSIDE cu domnul Barleanu…..care a promis poduri la localnici in fata caselor, a incasat cate 1000E si apoi s-a facut nevazut!!!

Adauga un comentariu