Local

S-a semnat contractul de execuție pentru Axa 3 Iași – Suceava! Se dorește finalizarea proiectului până în decembrie 2023!

Publicat: 15 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
S-a semnat contractul de execuție pentru Axa 3 Iași - Suceava Se dorește finalizarea proiectului până în decembrie 2023
S-a semnat contractul de execuție pentru Axa 3 Iași-Suceava

Costel Alexe a semnat contractul de execuție pentru Axa 3 Iași – Suceava în data de 14 iulie 2022. Acesta așteaptă ca lucrările pentru loturile anterioare să fie finalizate până în decembrie 2022, iar la lotul 3 până la finalul lui 2023.

Una dintre cele mai ample lucrări de reabilitare pentru un drum județean din ultimii ani reprezintă cea pentru drumul Iași – Suceava.

Joi, 14 iulie 2022, s-a semnat contractul pentru Axa 3 Iași – Suceava, ultima parte a lucrării. Președintele Consiliului Județean Iași speră că lucrările se vor finaliza cât mai repede.

S-a semnat contractul de execuție pentru Axa 3 Iași-Suceava

La conferința de semnare a contractului pentru execuția lucrărilor, Costel Alexe a vorbit despre creșterea de prețuri în domeniul construcțiilor. Acesta a ținut să menționeze că ar fi fost mult mai benefic ca acest contract să fi fost semnat acum un an cânt proiectul a fost propus, deoarece pe atunci tarifele au fost mai mici. Președintele Consiliului Județean și-a arătat bucuria legată de realizarea acestui proiect, mult așteptat de cetățeni.

“După șapte contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, patru plângeri împotriva deciziilor CNSC, care au fost soluționate de Curtea de Apel Iași, și o cerere de revizuire împotriva deciziei Curții de Apel Iași, reușim să semnăm contractul de execuție a Lotului 3 și putem să începem lucrările de modernizare. Anul acesta urmează să fie finalizate lucrările pe celelalte două loturi din Axa Iași – Suceava, iar la sfârșitul anului 2023 va fi gata și modernizarea Lotului 3. Astfel, vom conecta practic comunitățile ieșene la rețeaua transeuropeană de transport, dar vom realiza conexiunea și între județele Iași și Suceava. Știu că ieșenii de pe acest traseu au așteptat foarte mult timp să înceapă lucrările și vrem să le creăm, în sfârșit; condiții pentru a circula în siguranță și confort’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Scandaluri și contestații în lanț

Proiectul de reabilitare a drumului către Suceava a avut parte de foarte multe contestații și controverse. Acestea au pornit din mai multe cauze, dar din fericire s-a trecut peste fiecare contestație.

Proiectul de modernizare vizează DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi, în lungime de 40,610 km, aproape jumătate din lungimea totală a traseului axei. Proiectul “Regiunea Nord – Est – Axa rutieră strategică  Iași – Suceava’’ este finanțat prin POR 2014-2020.

Finalizarea lucrărilor pentru Axa 3 este programată pentru anul 2023, iar pentru cele anterioare până la finalul lunii decembrie 2022.

Costel Alexe a ținut să precizeze că toate contestațiile care au întârziat semnarea contractului cu aproape mai mult de un an de zile au afectat serios partea de bugetare a proiectului.

Licitația pentru obținerea lucrărilor de construcție a fost câștigată de compania SC DAROCONSTRUCT SRL- SC RUTADOR SRL, acum aproximativ un an de zile. Valoarea totală a contractului este de 91.776.997,59 de lei, fără TVA.

Joi, 14 iulie 2022, s-a semnat contractul pentru Axa 3 Iași-Suceava, iar lucrările propriu-zise vor începe cât mai curând posibil, astfel încât disconfortul cetățenilor să fie pe termen cât mai scurt. De asemenea și traficul rutier va fi fluidizat mai rapid în urma acestei lucrări.

Comentarii
  • Ce vrajeala….si cati mai ” ciugulesc” pentru voi din proiectele astea? Cati cumetri mai angajati ca sa va spele averile?

Adauga un comentariu