Local

S-a urcat băut la volan, dar acum plătește scump. Are dosar penal și riscă să piardă dreptul de a conduce

Publicat: 13 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a urcat băut la volan dar acum plătește scump. Are dosar penal și riscă să piardă dreptul de a conduce
Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți de polițiști în trafic

Încă o zi plină de controale la Iași. Polițiștii au verificat mai mulți șoferi, iar pe o parte dintre aceștia i-au sancționat contravențional

Poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea anunțate prin 112. Au fost aplicate peste 320 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor au fost sesizate peste 25 de infracţiuni. Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 111 de evenimente, dintre care 95 au fost constatate prin 112. În urma activităţilor s-au luat la cunoștință 26 de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 325 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 128.995 de lei. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie și au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 de permise de conducere, fiind retrase 2 certificate de înmatriculare.

Nicio zi fără șoferi băuți la volan

De exemplu, polițiștii rutieri din Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate. Și polițiștii din Hârlău au acționat pentru creșterea gradului de siguranță publică și rutieră pe raza de competență.  Au fost controlate 59 de autovehicule și 5 atelaje hipo. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.910 lei, dintre care 5 pe linie de ordine publică, iar 13 pentru abateri rutiere.

Multe nereguli în trafic

Zilele trecute, polițiștii din municipiul Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.190 de lei, dintre care 4 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare, 2 pentru folii neomologate, 1 pentru lipsa ITP-ului, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare. Spre exemplu, un bărbat de 51 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, având ITP-ul expirat și prezentând defecțiuni la sistemul de iluminare.

Tags:
Adauga un comentariu