Actualitate

Să ne aducem aminte de vorbele Ancăi Dragu, președintele Senatului, pe vremea cand era ministrul de Finanțe: Salariul minim nu creşte la 1.200 lei. În Brazilia sau India săracii lucrează şi pe doi lei

Publicat: 22 dec. 2020
Anca Dragu a avut o reacție controversată atunci când a fost intrebată de ce nu se crește salariul minim pe economie
Anca Dragu a avut o reacție controversată atunci când a fost intrebată de ce nu se crește salariul minim pe economie

Vorbele rostite in 2015 de Anca Dragu pe vremea in care era ministrul Finantelor in Guvernul Tehnocrat condus de Dacian Cioloș răsună si acum in mintea românilor care lucrează mult pe bani putini.

Intr-un interviu acordat la acea vreme in presa, Anca Dragu explica de ce salariul minim nu creste. Pentru că orice afirmație trebuie să vină cu o explicatie, la acea dată, Anca Dragu considera ca nu e cazul mai ales ca sunt tari in care oamenii lucrează pe… 2 lei.

Anca Dragu declara ca nu este nevoie de o creștere a salariului minim pe economie

Intr-un interviu acordat Ziarul Financiarul, ministrul tehnocrat al acelor vremuri, Ana Dragu sustinea ca nu se va creste salariul minim pe economie mai ales in conditiile in care sunt state in care populatia lucrează pe… doi lei.

Ea a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“.

Anca Dragu a fost aleasă pe 22 decembrie 2020 de către Parlamentul României in functia de președinte al Senatului României. Prin votul acordat de Parlament, Anca Dragu devine prima femeie care ocupă această functie din istoria Romaniei.

Cine este soțul Ancăi Dragu

Anca și Marius Dragu au adunat de-a lungul anilor o avere considerabilă. Cei doi dețin 4 proprietăți în București, terenuri intravilane, case și apartamente și doar în conturile Președintelui Senatului sunt adunate aproape 1.1 milioane de lei.Și-a început cariera în anul 1994 când a ocupat funcția de Director Executiv în cadrul Amexim Car, București-Romania, funcție deținută până în 2014. Imediat după s-a dus la Bruxelles, unde a fost în poziția de Maitre-nageur, timp de 2 ani în perioada 2013-2015.

Marius Dragu este politician parte din partidul PLUS, care a candidat la Alegerile Locale 2020 pentru un post de Consilier Municipal în Constanța.

Este în fruntatea Brioului de Biroului pentru Turism pentru Tineret, în funcția de Director General și Președinte al Consiliului de Administrație, potrivit CV-ului său depus la SC BTT SA.

Anca și Marius Dragu au adunat o avere frumoasă, atât împreună, dar și din moșteniri. 14 proprietăți sunt deținute de Anca Dragu și Marius Dragu în București, pentru unele încasează și venituri din chirii. Anca Dragu a obţinut 75 de voturi „pentru” şi 51 „împotrivă”. Alte șapte voturi au fost nule. În total au fost exprimate 133 de voturi, transmite Mediafax.

Ea a candidat pentru funcția de președinte al Senatului alături de senatorul PSD Lucian Romaşcanu, social democratul obținând doar 51 de voturi „pentru”, în vreme ce alți 75 de senatori au votat „împotrivă”.

Comentarii
 • In afara de sine,fiind salariat, nu a adus si crestere pentru societatea din care a facut parte.Chiar nu ma intereseaza,dar nu are ce cauta pe o asemenea functie,n-o recomanda nimic.

 • Cand spune;”În Brazilia sau India săracii lucrează şi pe doi lei”,este bine sa o lasi in pace,are o lipsa de cunoastere si un egoism…

 • Incă o biată marionetă din echipa de păpuși a Bruxelles-ului este această DUAMNĂ.
  Iar noi suntem copiii din sala unui teatru mititel,ingrămădit,friguros,cu paltonașele pe noi,cu mucii pe obraz și bătând din piciorușe în podeaua prăfuită în speranța unui spectacol…

 • CE IDIOATA //// CE IDIOATA SARACII MUNCESC PE 2 LEI ADICA TOT POPORUL ASTA ESTE UN SCLAV SARAC, FUTUVA-N MAMA VOASTRE DE PROASTE CA NEAMURILE SI POLITICA VA RIDICA ACOLO SUS IN PIZDA MAMI VOASTRE DE PROASTE HAIMANALE, TOTI PROSTII AJUNG MINISTRI CA SA INFOMETEZE ACEST POPOR ROMAN . REZIST UNDE E???? BAAAAAAA CAT O MAI TINEM ASA IN FOAME SI SARACIE SI MIZERIE IN TARISOARA ASTA ROMNIA AJUNSA ULTIMA IN EUROPA SI IN LUME. NBAAAAAAAAAA CAT O MAI TINEM ASA IN FOAME SI SARACIE IN TARA ASTA????? PANA CAND PROSTILOR NENOROCITI ROMANIA CU VOTURILE?

 • afaraaaaaa in strada ca ne-am saturat de prosti care conduc tara si ne nenorocesc de tot uitati-va la celelalte tari cum isi apara drepturile si voi mancati kkkt pe internet

 • Nu mai comentati. De ce nu ati iesit la vot? Lasati „parasutistii” sa va conduca daca nu ati fost in stare sa va miscati curul din pat si ati pactizat cu „legumicultorii” din Spania si Germania care habar nu au care e capitala Romaniei..

 • Neispravita asta a exprimat esența doctrinei „de dreapta” românești! Aceste minți slabe, tulburi, marcate de trufia prostului și dispreț pentru „cetățeanul de rind”, ne vor arata în cuprind ce pot! Prea tirziu!

 • is curios ce face la biroul de tineret?ea care este o hoasca ordinara…..bai oameni buni am scapat de dracu si am dat de tac’su…..chiar ca ne meritam soarta,muncim ca niste robi si TREBUIE sa castigam 2 lei……fututi dzeii matii de jarpa belita

 • la’s ca in guvernarea psd n-au facut nik a ba da l-au bagat la parnaie pe idolul vostru zdragnea.Sper ca acest guvern sa miste ceva in tara asta

 • Aceasta creatura mizerabila de la PLUS/MINUS indeamna la sclavagism si considera ca tot poporul roman se poate intoarce in sclavagism. IA MUE DE LA TOT POPORUL ROMAN IDIOATA ORDINARA CU SINDROM DOWN. Astea sunt creaturile monstruoase cu care se lauda PLUS si USR. ,, REZIST ,,unde esti ITI PLACE CE A FACUT PROSTIMEA LA VOT? ITI PLACE CUM AU FOST MANIPULATI SI CUMPARATI VOTANTII DE CATRE USR??????????????????????????????????

Adauga un comentariu