Economic Local

Sală de sport modernă în comuna Erbiceni, județul Iași! Mai multe firme de construcții vor contractul de 400.000 euro

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sală de sport modernă în comuna Erbiceni județul Iași Mai multe firme de construcții vor contractul de 400.000 euro
În comuna Erbiceni, județul Iași, va fi construită o sală de sport modernă

Mai multe firme de construcții vor contractul pentru sala de sport din comuna Erbiceni, județul Iași. În cadrul licitației au fost depuse mai multe oferte. Fondurile sunt asigurate de compania Națională de Investiții

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a demarat noi investiții în județul Iași. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru construirea unei săli moderne de sport în comuna Erbiceni, sat Bârlești. Valoarea estimată a contractului este de 2.095.444 lei, fără TVA, aproape 400.000 euro. La sesiunea de deschidere a ofertelor s-au prezentat mai multe firme de construcții: Dev In All SRL, Asocierea Tin Expert Construct SRL – Transilvania Servicii Integrate SRL – Klipsproiect SRL – Matti Solutions SRL – Nistor SRL și asocierea Colen Impex SRL – Topalis Engineering SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Programul de Săli de Educație Fizică Școlare a fost conceput pentru dotarea unităților școlare cu număr mic de elevi sau cu rezerve reduse de teren, pentru medii rurale și ocazional medii urbane. Aspectul general al sălii a fost conceput în ideea integrării în medii dominate de construcții cu acoperiș, în zone cu densitate construită redusă și regim de înălțime general de P+1E. Problema integrării stilistice în alte tipuri de vecinătăți trebuie analizata în prealabil. Sălile sunt destinate activităților sportive necompetiționale, sporturile ce pot fi practicate aici fiind gimnastica, lupte, șah, baschet necompetițional etc.”, se arată în caietul de sarcini.

CNI a alocat 4 milioane de euro și pentru un complex sportiv din comuna Holboca.

Sală de sport modernă în comuna Erbiceni, județul Iași cu ajutorul fondurilor guvernamentale

CNI a precizat că sala poate fi folosită și pentru organizarea activităților non-sportive.

„Sălile nu vor putea fi folosite pentru alte scopuri sau pentru practicarea altor tipuri de sporturi care necesită suprafețe mai mari și spațiu de gardă în jurul terenurilor. Nu sunt excluse alte întrebuințări non-sportive ale sălii (serbări, prelegeri, etc.), dar pentru extinderea gamei funcționale se vor obține avize de funcționare de la serviciile de pompieri, DSP, Ministerul Învățământului, etc., precum și din partea proiectantului și a ordonatorului de credite, și în nici un caz nu vor depăși capacitatea de evacuare a sălii. În funcție de amplasament, sala va funcționa în conexiune cu un teren pentru practicarea sportului în aer liber”, se mai arată în documentația procedurii.

Autoritatea contractantă a organizat o licitație și pentru construirea unui cămin cultural în comuna Dumești.

CNI a alocat fonduri pentru asfaltarea drumurilor

Totodată, CNI a organizat altă licitație, pentru reabilitarea drumurilor din comuna Lungani, afectate de inundațiile de acum 4 ani. Valoarea estimată a investiției este de 15.699.659 lei, fără TVA, aproape 3 milioane de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de comisia de evaluare. Durata de realizare a investiției este de 10 luni, la care se adaugă perioada de 2 luni pentru partea de proiectare. Lungimea totală a drumurilor supuse modernizării este de 12,5 kilometri.

Drumurile din comuna Țibănești vor fi reabilitate după emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Comuna Erbiceni va avea o sală modernă de sport după ce licitația pentru realizarea lucrărilor va fi finalizată.

Adauga un comentariu