Culinar

Salam de biscuiți cu margarină. Un desert crocant și aromat

Publicat: 05 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salam de biscuiți cu margarină. Un desert crocant și aromat
Salamul de biscuiți poate fi făcut și la masa de Crăciun alături de alte bucate tradiționale.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert ca în vremea copilăriei, putem face rapid un salam de biscuiți cu margarină. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Iată cum să pregătești acasă un desert crocant și aromat.

Salam de biscuiți cu margarină

Când vine vorba de desert, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete delicioase. De la fursecurile fragede de casă până la plăcintele pufoase sau aromatele prăjituri, toate sunt ideale de servit la orice masă și amintesc celor dragi de vremea copilăriei.

Pe placul multora dintre noi este gustosul salam de biscuiți cu margarină. Acesta are o savoare deosebită și o textură crocantă, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un desert irezistibil.

Salamul de biscuiți poate fi făcut și la masa de Crăciun alături de alte bucate tradiționale. Acest desert este o adevărată încântare pentru papilele gustative. Pentru iubitorii de delicii făcute după rețeta bunicii, putem pregăti și niște nuci umplute cu cremă fiartă. Acestea au o textură aparte și îi vor cuceri pe musafiri.

La fel de bine putem face și o prăjitură cu mere cu aluat fraged. Aceasta poate fi pregătită de post, dar putem adăuga și lapte în aluatul aerat și aromat. Salamul de biscuiți este desertul copilăriei și va fi cu siguranță apreciat de toți cei dragi. Pentru iubitorii de delicii tradiționale putem face și o prăjitură negresă pufoasă și aromată cu glazură de ciocolată sau cu nucă  și fructe uscate.

Rețeta cu care vei obține un desert de casă delicios

Pentru salamul de biscuiți cu margarină vom avea nevoie de 400 g de biscuiți simpli, 200 g de margarină, 100 g de zahăr pudră, 3 linguri de cacao, 100 g de stafide, 1 lingură de esență de vanilie și 1 cană cu lapte.

Mai întâi se mărunțesc biscuiții  apoi se pune margarina la topit într-o cratiță. Se adaugă ulterior și zahărul pudră, cacaoa, laptele apoi se amestecă pentru a se omogeniza toate ingredientele. După aceea se toarnă esența de vanilie și se pun stafidele uscate.

Biscuiții mărunțiți se pun în amestecul de ciocolată și se amestecă din nou. Compoziția obținută se toarnă pe o folie de plastic și se rulează în formă de salam. Se strâng bine capetele foliei să nu curgă apoi se pune salamul de biscuiți la frigider pentru câteva ore.

După acest timp se scoate desertul de la rece și se feliază pentru a fi servit. Salamul de biscuiți poate fi lăsat simplu sau ornat cu fulgi de cocos, dar la fel de bine poate fi glasat într-un sos de ciocolată. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Salamul de biscuiți cu margarină le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Acest desert crocant și gustos este ideal de pregătit la orice masă. Salamul de biscuiți poate fi făcut cu ciocolată, fulgi de cocos, cu biscuiți simpli, iar când vine vorba de ornat putem folosi fulgi de cocos, migdale și alune.

Adauga un comentariu