National

Salariile fotbaliştilor români vor fi înjumătăţite

Publicat: 16 mart. 2020

Salariile fotbaliştilor vor fi afectate de coronavirus, spune preşedintele Sindicatului fotbaliştilor amatori şi non-amatori, Emilian Hulubei. Remuneraţia unora dintre fotbaliştii din ligile inferioare, a doua şi a treia, vor avea de suferit din pricina pandemiei de coronavirus, a explicat Emilian Hulubei la Digisport.

„Exista cluburi la Liga 2 şi Liga 3 care spun că vor plăti jucătorii la 50% luna asta. Trebuie să vedem. Din punct de vedere legal, deocamdată nu este posibil. Sunt situaţii excepţionale şi se vor lua măsuri excepţionale. Nu este vina nici a jucătorilor, nici a cluburilor. Va trebui să ne aşezăm la masă şi să luăm decizii care nu se vor baza pe regulamente. Va fi o situaţie de compromis. Trebuie să înţeleagă că pierderile vor fi suportate de ambele părţi”, a spus Hulubei.

Preşedintele AFAN a mai spus că o problemă o reprezintă situaţia fotbaliştilor aflaţi la final de contract.

„Vor trebui prelungite contractele jucătorilor. Există o mare problemă, nu se poate face asta unilateral. Trebuie prelungite prin negociere, de asta spun că e ceva serios şi trebuie discutat. Ce se întâmplă dacă va trece de luna iunie?!”, a adăugat el.

Adauga un comentariu