Eveniment-Social

Salariile incredibile ale directorilor din Iași. Iată ce venituri fabuloase au șefii firmelor publice care oferă cele mai importante servicii ieșenilor

Publicat: 02 dec. 2020
Directorii companiilor publice din Iași încasează salarii fabuloase pentru un simplu cetățean de rând
Cătălin Neculau - Cristian Stoica - Cristinel Stărică - Alin Aivanoaei - Mihai Doruș - Marius Ionescu

Directorii companiilor publice din Iași încasează salarii incredibile pentru un simplu cetățean de rând. Plătiți cu mii de euro lunar, șefii ApaVital, Salubris, CTP Iași, Servicii Publice, Ecopiața, Termo-Service sau Citadin sunt printre cei mai bine plătiți șefi de firme publice din oraș. Veniturile salariale ale acestora au crescut între 20 și 50 la sută pe parcursul ultimilor doi ani, iar dacă miile de angajații ale acestor companii nu au avut parte de aceleași majorări, se poate spune că directorii sunt plătiți regește, aproape la fel ca în străinătate

Șefii companiilor publice din Iași încasează salarii care par incredibile pentru un simplu cetățean de rând. Plătiți cu sume de mii de euro, șefii ApaVital, Citadin, Salubris, CTP Iași, Ecopiața, Termo-Service sau Servicii Publice sunt printre cei mai bine plătiți directori din oraș. Cu venituri salariale care ajung la 2.000, 4.000 sau chiar 10.000 de euro lunar, șefii acestor companii câștigă mult mai mult față de anii precedenți, salariile lor fiind majorate între 20 și 50 la sută în ultimii doi ani.

Unul dintre cei mai bine plătiți directori din Iași este șeful Salubris SA. Compania care s-a modernizat complet în ultima perioadă, odată cu schimbarea conducerii, a oferit directorului general Cătălin Neculau venituri salariale de aproape 240 de mii de lei în 2019, ceea ce înseamnă un salariu de circa 20.000 de lei pe lună.
Venituri frumoase încasează și șefii Companiei de Transport Public Iași. Conform declarației de avere, directorul general Cristian Stoica a încasat în anul 2019 venituri salariale în valoare de 192 de mii de lei, ceea ce înseamnă un venit de aproape 16 mii de lei pe lună.

Cele mai mari salarii sunt la ApaVital, iar cele mai mici la Termo-Service Iași

Majoritatea directorilor din Iași au primit majorări salariale cuprinse între 20 și 50 la sută, cele mai mari schimbări fiind realizate mai ales la Compania de Transport Public CTP Iași, dar și Salubris, firme care au fost schimbate complet în ultima perioadă. De departe, cei mai bine plătiți șefi din Iași sunt cei din cadrul ApaVital, compania de apă-canalizare din județul Iași. Directorul general Mihai Doruș a încasat pe parcursul anului trecut o sumă de 373 de mii de lei, aproape jumătate din sumă fiind formată din bonusuri de performanță.
Șeful Ecopiața SA, Cristinel Stărică, a încasat un venit salarial de 14.210 pe lună, adică aproape 170 de mii de lei pe parcursul anului trecut.

Directorul general al Servicii Publice Iași, Laurențiu Ivan, a avut un salariu lunar de 13.230 pe parcursul anului 2019, adică a încasat de la compania care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi din oraș o sumă totală de 158.760 anul trecut.
De asemenea, Marius Ionescu, directorul Citadin SA Iași, a fost remunerat pe parcursul anului trecut cu suma de 140 de mii de lei, adică aproape 11 mii de lei pe lună.
Pe de altă parte, în cazul Termo-Service SA au fost plătite printre cele mai mici salarii. Compania Primăriei Iași care administrează aproape o treime din totalul locuințelor colective din oraș a oferit directorului general Alin Aivănoaei un venit salarial de aproape 10 mii de lei pe lună, adică 120 de mii de lei pe parcursul anului trecut.

Comentarii
  • Seful de la ctp are 20000, in timp ce un sofer sau un vatman abia daca ia 2300 cu sambete si duminici lucrate.poate cei cu vechime sa aiba mai mult… si nici salariile nu se platesc la timp…..nu sunt bani pentru sclavi…..

  • Poate se deșteaptă fraierii care muncesc pentru mâncare și facturi și ies la plimbare duminică în Pallas cu buzunarele goale da fac ședință foto să vadă prietenii de pe facebook ce bine o duc ei , în ideea că au libertate și înjură în continuare regimul comunist ,uite pentru cine munciti fraierilor santeti sclavi pe plantatia unor jeguri ca astea si mulți altii , astea sant adevărații interlopi nu stricaciunile alea care le da mas .media exemplu clanuri mafiote astea sant săgețile prin intermediul cărora sa devalizat și falimentat întreprinderi, instituții asta este libertatea la care visati, democrația, etc voi munciti pe 2000 ron si ei o freacă pe 15000 ron si multe alte beneficii faceți împrumuturi la bancă pe 30 de ani cumpărați niste maghernițe făcute de niste ghertoi imputitii cu acordul tacit al unor funcționari corupti care ar trebui să verifice calitatea lucrărilor și va considerati fericiți și liberi ,care libertate de unde .

  • Vine ziua de plata a lichidarii pe luna trecuta si nu s-a platit nici avansul.Nu sunt bani.Multumim ctp.Bine ca au fost bani ptr cadavrele de solaris.

  • Intrebati-l pe d-l Aivanoaei va rog, daca Termo-Service are voie sa administreze locuinte, stiind prea bine ca aceasta firma este a primariei, iar primaria NU are voie sa administreze. Nu cumva e conflict de interese ??? Si din cate mai stiu Termo-Service are 2 conturi bancare, cont curent si cont penalitati in care varsă încasările, ceea ce e ilegal. Fiecare asociație administrata de ei, ar trebui sa aibă contul lor bancar, nu un cont unic pe toate asociatiile. In contul celor de la Termo-Service trebuie sa se afle doar COMISIONUL încasat de la asociații, deoarece aceasta firma a fost înființată ca prestator servicii.

Adauga un comentariu