International

Salariu diminuat cu 10% pentru un angajat care a plecat de la serviciu cu 2 minute mai devreme

Publicat: 17 mart. 2021

Situaţie ciudată în Japonia, în oraşul Funabashi! Mai mulţi angajaţi din cadrul administraţiei şcolare au primit sancţiuni pentru că au plecat de la muncă cu… 2 minute mai devreme. Oamenii se grăbiseră pentru a prinde autobuzul.

Situaţia a fost semnalată în cadrul consiliului şcolar din oraş. În urma declaraţiilor angajaţilor, s-a constatat că aceştia plecau de la muncă la ora 17:15 pentru a prinde autobuzul de la ora 17:17. Dacă nu ieşeau mai repede din tură, cu 2 minute, erau nevoiţi să aştepte o jumătate de oră până la următorul autobuz, adică până la ora 17:47. Problema este, conform The Sankei News, că angajaţii au plecat de peste 300 de ori mai devreme de la muncă.

Situaţia semnalată s-a petrecut în intervalul mai 2019 – ianuarie 2021. Cel mai aspru a fost sancţionată persoana care era responsabilă cu monitorizarea prezenței la muncă a angajaţilor. Mai mult, ea ar fi venit cu ideea plecării mai devreme cu 2 minute. Şi tot ea ar fi propus falsificarea cardurilor de prezență.

Toţi angajaţii au primit avertismente. Femeia responsabilă cu monitorizarea, în schimb, a fost sancţionată cu diminuarea salariului cu 10% timp de 3 luni. Aceasta este şi şefa de secţie a Departamentului de învăţare pe tot parcursul vieţii.

Adauga un comentariu