Prima pagină » Culinar » Salată de conopidă cu maioneză. Rețetă pe bază de legume crude

Salată de conopidă cu maioneză. Rețetă pe bază de legume crude

22 feb. 2024, 13:30,
BZI.ro, în Culinar

Vă prezentăm o rețetă ușoară de salată de conopidă cu maioneză exact ca la mama acasă! În doar 10 minute, vei avea o salată plină de vitamine ce poate fi alăturată unei mese pentru prânz sau cină. Această rețetă de conopidă crudă conține buchețele mici de conopidă, ridichi crocante, ceapă verde și un dressing cremos! Servește-0 la o adunare sau petrecere și îi veți cuceri până și pe copii cu ea. Rețetele cu conopidă pot fi incredibil de gustoase, iar salatele sunt foarte permisive, căci putem alătura diverse legume, precum broccoli, castravete sau felii subțiri de ridiche.

Salată de conopidă cu maioneză și ridichi

Te-ai întrebat vreodată ce poți face cu o conopidă sau cum ai putea să o gătești? Salata de conopidă crudă este o rețetă de salată rece pe care o poți asezona după bunul plac. Este ușor de făcut și foarte versatilă, deoarece te poți juca cu ingredientele, adăugând bacon, porumb sau orice alte ingrediente îți surâd.

Conopida are beneficii imense pentru sănătate și are un conținut scăzut de carbohidrați. Conopida este o legumă compactă albă, cu buchețele ca niște flori albe, care seamănă cu broccoli. Este aproximativ de mărimea unei verze și este bogată în vitamina C și K. Aceasta poate fi preparată termic sau mâncată crudă, dovada stând multitudinea de rețete pe bază de conopidă. De această dată vom prepara o salată răcoritoare de crudități pe bază de conopidă, ridichi și ceapă verde, atât de binevenită în lunile calde de vară!

Se prepară la fel de simplu precum clasica salată de roșii și castraveți, doar că presupune o combinație de conopidă și ridichi. Vom desface conopida în buchețele, vom felia o legătură de ridichi crocante și una de ceapă verde proaspătă, învăluind apoi legumele într-un dressing cremos din smântână și maioneză. Secretul unui dressing delicios pe bază de smântână și maioneză este să adaugi puțin oțet alb. Până și cei mici vor cere a doua porție!

Ingrediente și mod de preparare

Este o salată foarte versatilă și poate fi îmbunătățită cu o mulțime de adaosuri, cum ar fi castraveți, bacon, ceapă roșie și merișoare uscate! Versiunea de mai jos este una în care prospețimea ingredientelor alese este cea care oferă strălucire gustului, pentru a obține rapid o salată ușoară pentru digestie, dar fără a face rabat de la savoare.

Pentru a tăia conopida, vei avea nevoie de un cuțit ascuțit și un fund de tăiat mai mare. Buchețelele nu trebuie tăiate prea mici sau prea mari. Salata de conopidă este mai gustoasă din buchețele de dimensiuni medii, care se mențin crocante, și nu trebuie mărunțită prea mult căci riscăm să obținem, un “pilaf” de conopidă. Pentru a separa buchețelele, îndepărtează mai întâi frunzele de pe căpățână și apoi taie tulpina cât mai aproape de partea de jos a buchețelelor, iar apoi acestea ar trebui să se desprindă cu ușurință.

Vei avea nevoie de 1 căpățână de conopidă (tăiata în buchețele medii), 10 ridichi feliate și 1 cană ceapă verde tocată. Dressingul pentru salată se va prepara din 1 cană smântână, 1/2 cană maioneză, 2 lingurițe de oțet alb distilat, 1/4 linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper.

Procesul de preparare al salatei de conopidă cu maioneză, precum este cazul majorității salatelor de crudități, este unul extrem de simplu. Pregătește dressingul pentru salată mixând toate ingredientele pentru sos împreună, iar apoi pune-l deoparte și ocupă-te de secționarea legumelor. Combină conopida, ridichile și ceapa verde într-un bol mare de salată, încorporează dressingul, amestecă și salata este gata de servit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *