Culinar

Salata de vinete calorii. De ce să nu pui maioneză

Publicat: 01 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salata de vinete calorii. De ce să nu pui maioneză
Salata de vinete nu îngrașă dacă nu folsoește maioneză

Indiferent de anotimp, salata de vinete poate face parte din meniul fiecăruia dintre noi. Totuși, marea întrebare este câte calorii are salata de vinete și dacă este bine sau nu să pui maioneză.

Fie că o mănânci vara, când se coc vinetele sau în anotimpul rece când folsoește vinete pe care le-ai pus pe congelator, salata de vinete paote fi o adevărată provocare pentru silueta fiecăruia dintre no idacă nu avem grijă de modul în care o preparăm.

Calorii salata de vinete. Mod de preparare

În principiu, vinetele au un conținut foarte ridicat de apă – peste 90%, ceea ce nu poate fi o mare problemă pentru siluetă.

Vinetele sunt bogate în fibre, dar foarte sarace în grasimi, fiind indicate pentru persoanele care vor să țină cură de slăbire, asta în condițiile în care 100 d egrame di naceastă elgumă conține aproximativ 20 de calorii.

În plus, vinetele conțin vitamina A și C, care ajută pentru sistemul imunitar. Vinetele mai au potasiu, un mineral care ajută la stimularea inimii, magneziu, care are un rol decisiv în comaterea stresului și calciu, care ajută la întărirea sistemului osos.

Vinetele mai conțin compuși fenolici care conțin acid clorogenic. Acesta luptă împotriva radicalilor liberi. Vinetele conțin și antocianina, un tip de flavonoide, care acționează ca antioxidanți și au un efect antiinflamator.

Marea problemă în cazul salatei de vinete apare pentru siluetă în funcție de modul de preparare. În cazul în care vinetele sunt coapte, numărul de calorii crește la 35 pentru 100 de grame.

Câte calorii are salata de vinete. Cu ce să înlocuiești maioneza

După ce au fost coapte vinetele, se curăță, se scurg și se toacă mărunt. După se pune ulei, amestecând cu lingura de lemn sau cu un mixer. Se adaugă maioneză, sare și puțină zeamă de lămâie, după gust. Pentru cei care vor un plus de gust se pune ceapă tocată mărunt și se lasă la răcit, la frigider, timp de o orp.

Ceapa nu reprezintă o problemă pentru siluetă, 100 de grame având doar 42 de calorii, iar la o salată de vinete mai mare nu punem mai mult de 200 de grame.

Marile probleme sunt date de ulei și maioneză. Uleiul are între 800 și 1.000 de calorii la 100 de grame. În cazul maionezei, lucrurile se complică. 100 de grame de maioneză are nu mai puțin de 750 de calorii. Și marea problemă este că o salată de vinete este cu atât mai gustoasă cu cât are mai multă maioneză. Tomcai de aceea avută mare grijă cu cantitatea de maioneză pe care o adăugăm dacă vrem să avem grijă de maioneză.

Salata de vinete fără maioneză calorii. Așa nu îngrașă!

Pentru ceri care nu vor să coacă vinetele și nici nu vor să folsoească maioneză există o rețetă ce îi poate ajuta. Astfel se descojesc vinetele crude, se taie în cubulețe mici, se stropesc cu zeamă de lămâie proaspătă și se adaugă sare. Ulterior, se storc, presându-le între palme și se pun într-o tigaie cu trei-patru linguri de ulei. Se adaugă o jumătate de cană de apă și se țin la înăbușit tim pde 10 minute. Ulterior, se mărunțesc vinetele și se adaugă ulei.

Pentru cei care vor să renunțe la maioneză, pot încerca să folosească la salata de vinete iaurt grecesc. Acesta are aproximativ 130 de calorii la 100 de grame.

Adauga un comentariu