Economic Local

Salubris – Colectăm separat și la școală

Publicat: 13 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Salubris - Colectăm separat și la școală
Credem în continuare că educația se face începând din școli

Ne punem bazele în generația tânără. Ei pot schimba viitorul în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor.

Copiii sunt cel mai ușor de conștientizat că orice deșeu trebuie aruncat în recipientul lui!

Credem în continuare că educația se face începând din școli și ele sunt soluția REALĂ în rezolvarea problemei colectării deșeurilor.

În acest sens societatea Salubris S.A. a desfășurat anul acesta, în perioada 1-8 septembrie, o amplă acțiune de distribuire a zeci de pubele de 50L, amplasate de regulă pe holurile instituțiilor de învățământ . Astfel, în colaborare cu Inspectoratul Județean din Iași, fiecare școală și grădiniță a primit seturi de câte 3 pubele de culoare albastră, galbenă și neagră.

Totodată copiii au primit și pliante de informare în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor. https://www.facebook.com/SalubrisIasi/videos/318951853915389

În urma nenumăratelor vizite efectuate de tânara generație la Centrul Municipal de Colectare Iași cât și la Depozitul de la Țuțora am aflat cu surprindere că în marea lor majoritate copiii știu să colecteze corect deșeurile. Așadar nu ne rămâne decât să îi ajutăm cu soluții materiale pentru a putea pune în practică acest lucru.

Întrebați cum colectează separat deșeurile la școală, răspunsul lor a fost că în cadrul programului școlar ei nu produc decât deșeu menajer, hârtie și de rareori plastic! Deci știu că, după ce servesc masa de prânz ambalajele contaminate se vor depozita în recipientul negru, hârtia fără capse sau lipici se depozitează împăturită în recipientul albastru iar plasticul curat în cel galben.

Așadar copiii, primesc 10 cu felicitări pentru conștientizare, și pe această cale mulțumim cadrelor didatice pentru implicare.

Ne dorim ca pe viitor prin intermediul lor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiilor și al prietenilor.

Prin alegerile pe care facem zilnic putem schimba viirtorul lor și al nostru!

Nu uitați că puteți obține informații legate de modalitatea de colectare a deșeurilor aceesând site-ul Salubris S.A.

https://salubris.ro/servicii/colectarea-separata-a-deseurilor/

Adauga un comentariu