Economic Local

Salubris și CTP Iași au suplimentat numărul muncitorilor trimiși pe străzi

Publicat: 09 dec. 2019

Conducerea Companiei de Transport Public Iași și a Salubris SA a decis să suplimenteze numărul de muncitori și de utilaje care se ocupă de întreținerea drumurilor în această perioadă a anului. Astfel, în activitatea de deszăpezire a căilor pietonale vor fi implicați zilnic, în medie, aproximativ 200 de angajați ai Salubris SA. Aceștia au la dispoziție 25 de utilaje, majoritatea pentru deszăpezire și împrăștierea materialului antiderapant.

„SC Salubris SA va utiliza opt sărărițe cu lamă, 10 utilaje de deszăpezire a trotuarelor (motocultoare cu lamă și turbină), trei încărcătoare cu lamă și patru autobasculante. Totodată, pentru materialul antiderapant vor fi utilizate 150 de lăzi stradale noi”, au explicat reprezentanții Salubris SA.

CTP a pregătit nisip și sare în intersecțiile principale

Pe de altă parte, Compania de Transport Public SA are la dispoziție 17 utilaje. Printre acestea se numără două autobasculante, un buldoexcavator, un excavator, două tractoare cu plug și un Unimog.
În momentul de față, CTP are în stocuri 21 de tone de sare, 10 tone de nisip cuarțos și 2,67 tone de clorură de calciu. Cantitățile estimate sunt 100 de tone de sare, 50 de tone de nisip cuarțos, cinci tone de clorură de calciu și 0,6 tone de inhibitor de salinitate.loading...

Adauga un comentariu