Economic Local

Sancțiuni de 2.000 de lei pentru mașinile expuse spre vânzare pe domeniul public

Publicat: 20 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sancțiuni de 2.000 de lei pentru mașinile expuse spre vânzare pe domeniul public

Numeroase autoturisme sunt expuse spre vânzare pe drumurile publice de pe raza municipiului Iași. În multe situații, aceste vehicule sunt rar folosite și blochează locurile de parcare publice, motiv pentru care proprietarii autoturismelor expuse spre vânzare pe domeniul public sunt aspru sancționați.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Poliție Locală au sancționat contravențional, conform HCLM Iași 365 din 2006 – privind interzicerea expunerii spre vânzare a autovehiculelor pe domeniul public din Municipiul Iași, cu amendă în valoare de 2.000 lei, pe numitul H.D., domiciliat în municipiul Iași, deoarece a expus spre vânzare un autovehicul proprietate personală, în proximitatea Pieței Sudului, în alte locuri decât cele special amenajate”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Mașinile de mare tonaj trebuie parcate în locuri special amenajate

Astfel de sancțiuni usturătoare primesc și șoferii de autocamioane care staționează pe marginea drumurilor publice, în locuri care nu sunt special amenajate în acest sens.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat contravențional, conform HCLM Iași numărul 457 din 2019, cu suma de 2.000 lei, pe numitul E.C., care avea obligația de a parca autocamionul în spațiul propriu special amenajat, dar a fost depistat parcat pe domeniul public al Municipiului Iași, respectiv bulevardul Chimiei, în lateral de magazinul LIDL”, au mai precizat oficialii din cadrul Poliției Locale Iași.

Echipele din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au legitimat un număr de 120 de persoane și au aplicat 110 sancțiuni contravenționale pe parcursul zilei de 18 februarie. Amenzile aplicate au fost în special pentru nerespectarea locurilor de parcare, acestea având o valoare totală de 21.050 lei.

Adauga un comentariu