Economic Local

Sancțiuni drastice pentru șefii de șantier care nu iau măsuri de protecție a mediului înconjurător

Publicat: 31 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sancțiuni drastice pentru șefii de șantier care nu iau măsuri de protecție a mediului înconjurător

Având în vedere faptul că pe raza municipiului Iași sunt deschise numeroase șantiere, echipele municipalității din cadrul Biroului Protecția Mediului fac verificări constante în cazul acestora. Astfel, polițiștii locali urmăresc mai ales dacă în zona șantierelor sunt luate măsuri de protecție a mediului înconjurător și dacă sunt respectate normele de curățenie. Amenzile sunt usturătoare în cazul celor care nu respectă hotărârile consiliului local.

„Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au sancționat cu amendă în valoare de 2.500 lei, pe numitul S.S.M., domiciliat în municipiul Iași, deoarece, în calitate de împuternicit al titularului autorizației de construcție, nu a respectat planul asumat de prevenire și reducere a poluării pe șantier, prin faptul că nu spăla roțile, osiile și obloanele autocamioanelor care părăseau șantierul, murdărind carosabilul din zona străzii Han Tătar”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Reguli noi impuse în zona șantierelor

Conform regulamentului impus de municipalitatea ieșeană, șantierele au fost împărțite în trei categorii în funcție de posibilul impact asupra mediului: cu risc scăzut (construire/demolare casă familială cu maximum două apartamente), cu risc mediu (proiecte de dezvoltare implementate pe o suprafață de teren de până la 2.000 metri pătrați, zone rezidențiale cu locuințe colective și/sau funcțiuni complementare zonei de locuit) și risc ridicat (proiecte de dezvoltare implementate pe o suprafață de teren de peste 2.000 metri pătrați, construirea de ansambluri rezidențiale sau industriale). Astfel, pentru fiecare tip în parte sunt stabilite mai multe măsuri printre care ridicarea de bariere în jurul activității cu praf sau curățarea și spălarea roților vehiculelor la plecarea din șantier sau acoperirea cu prelate a vehiculelor descoperite.

Adauga un comentariu