Eveniment-Social

Sancțiuni ordine publică 3 – 4 octombrie 2020, date de jandarmii ieșeni

Publicat: 05 oct. 2020
Autospecială de jandarmi Iași

În zilele de 03 și 04 octombrie a.c. de jandarmii ieșeni au continuat misiunile pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, o parte dintre misiuni desfășurându-se în cooperare cu Poliția, în sistem mixt.

Pe timpul activităților desfășurate în teren au fost aplicate un număr de 150 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 19.050 lei. Dintre acestea un număr de 74 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea măsurii privind portului mijloacelor de protecție individuală.

În ziua de 04 octombrie 2020, jandarmii au intervenit în sala de așteptare a Gării Iași, unde un bărbat nu purta mijloacele de protecție individuală, persoana în cauză fiind  sancționată cu 500 lei. În aceeași zi s-a mai intervenit la un bar, în zona Tudor Vladimirescu, unde o persoană a provocat scandal și a refuzat să se legitimeze. Persoana turbulentă a fost condusă la Poliție, iar după stabilirea identității a fost sancționată cu amendă în valoare de 700 lei.

Sâmbătă, 03 octombrie a.c. s-a intervenit în zona Dancu și Păcurari în două cazuri în care o femeie, respectiv un bărbat proferau injurii și expresii jignitoare la adresa vecinilor. Cei care au proferat injurii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 300 lei, respectiv 200 lei.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsuri de autoprotecție sanitară, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Comentarii
Adauga un comentariu