Local

Șantaj cu filmulețe deocheate la UMF Iași! Lumea medicală a fost din nou zguduită! S-a lăsat cu un flagrant în plină stradă după o ceartă între femei!

Publicat: 05 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șantaj cu filmulețe deocheate la UMF Iași Lumea medicală a fost din nou zguduită S-a lăsat cu un flagrant în plină stradă după o ceartă între femei

O tânără a ajuns în fața magistraților, după ce a fost acuzată că și-a șantajat o colegă. Potrivit anchetatorilor, cele două, inculpata și partea vătămată, sunt studente la UMF Iași. Inculpata este acuzată că și-a șantajat colega, cerându-i bani pentru a nu da publicității un presupus filmuleț cu victima, în timp ce ar fi făcut activități de videochat.

Dosar incendiar, pe rolul instanțelor ieșene! Două studente la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa” Iași sunt implicate într-un scandal cât casa.
Recent, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a Dianei B. Tânăra de 24 de ani este acuzată de șantaj și participație improprie la fals intelectual în formă continuată. La primul termen al dosarului, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis amânarea procesului pentru data de 11 decembrie 2019. Diana B., studentă la UMF, a ajuns în fața judecătorilor ieșeni, în urma organizării unui flagrant.

Întreaga tărășenie a început pe data de 24 ianuarie 2014. Conform anchetatorilor, în ziua respectivă, o altă tânără, I.R., tot studentă la UMF „Gr.T. Popa”, din Iași, a mers la Secția II de Poliție, pentru a depune o plângere. Victima le-a spus anchetatorilor că a fost contactată pe rețeaua de socializare Facebook, dar și pe telefon, cu un număr ascuns, de o persoană care i-a cerut 1.000 de lei, pentru a nu da publicității un filmuleț cu activitatea de videochat a tinerei I.R.

Videochat, lângă Penitenciarul Iași

Oamenii legii au aflat că, în urmă cu câțiva ani, cele două tinere au fost colege la un liceu de elită din municipiul Iași. În octombrie 2013, Diana B. s-a întâlnit cu câteva prietene în oraș, cărora li s-a plâns că nu are bani. Acestea din urmă i-au spus că ele fac videochat și că sunt independente financiar. Astfel, tânăra s-a gândit că nu ar fi rău să încerce și ea activitatea de videochat. Aceasta le-a povestit anchetatorilor că a mers la un apartament dintr-un imobil aflat în proximitatea Penitenciarului Iași, unde a cunoscut un bărbat. Acolo, timp de trei zile, tânăra a practicat activitatea de videochat. După aceea, ea a continuat activitatea de acasă. În decembrie 2013, aceasta a mers pentru a se angaja la o firmă de profil, din zona Moara de Foc. Acolo, ea a văzut-o pe fosta sa colegă de liceu, I.R.

Diana B. nu i-a spus nimic colegei, dar a luat numărul ei de telefon dintr-un registru și a decis să o contacteze.

„M-am gândit să îi cer bani, pentru a nu divulga faptul că face videochat. Am sunat-o de pe un număr ascuns, dar nu mi-a răspuns, astfel că mi-am creat un cont fals de Facebook”, a precizat inculpata în fața anchetatorilor.

Aceasta a mai povestit că, între 23 și 24 ianuarie 2013, i-a trimis colegei mai multe mesaje pe Facebook, prin intermediul cărora i-a cerut suma de 1.000 de lei, pentru a nu face public un pretins filmuleț cu victima practicând activitatea de videochat.

Flagrant în plină stradă

Victima nu a fost de acord inițial să dea vreun ban. Mai mult, aceasta a cerut sfatul apropiaților și a decis să meargă la Poliție, unde a depus o plângere.
După ce a depus plângerea, oamenii legii au organizat un flagrant. Diana B. i-a spus colegei că va veni cu un taxi în zona sediului BRD din Păcurari, pentru a lua banii. Aceasta nu a coborât din taxi, preluând suma pe geamul portierei din dreapta. În timp ce număra banii, Diana B. s-a trezit săltată de polițiștii de la Serviciul Operațiuni Speciale.

La primele audieri, tânăra a declarat că se numește Andreea C., care era, de fapt, o cunoștință de-a ei. Suspecta a fost reținută pentru 24 de ore, dar, mai apoi, anchetatorii i-au interzis doar să părăsească localitatea. După câteva zile, ea a mers din nou la Poliție, unde a recunoscut identitatea ei reală. Astfel, la acuzația de șantaj a fost adăugată și cea de participație improprie la fals intelectual în formă continuată.

„În locul tău, aș face rost de bani cât mai repede!”

Anchetatorii ieșeni au preluat și mesajele trimise de Diana B. de pe contul fals de Facebook, către colega ei.
Astfel, de pe contul făcut pe numele „Dragoș Mertic”, inculpata i-a scris mai multe mesaje colegei sale, sugerând că este un coleg de-al ei de la UMF Iași:

Joi, 23 ianuarie 2014, ora 21:45

„Dragoș Mertic”: – Târgul meu: 1.000 de lei, până mâine, la ora 15:00, sau o postare interesantă va apărea peste tot! Asta, pentru că nu-ți vreau răul!

Vineri, 24 ianuarie 2014, ora 10:31

„Dragoș Mertic”: – Luni, ora 15:00. Ultima amânare!

Vineri, 24 ianuarie 2014, ora 15:44

I.R.: – Ce garanție am eu că, după ce îți dau banii, nu mă vei șantaja din nou?!
„Dragoș Mertic”: – Cuvântul meu! Altă Garanție nu am cum să îți dau. Am film pe telefon când ești în freechat. În locul tău, aș face rost de bani cât mai repede! De fapt, nu cred că are rost să te aștept până luni. Așa, poți face și acum rost de bani, dacă ai cum!
I.R.: – Păi, de asta luni, pentru că trebuie să mă împrumut.
„Dragoș Mertic”: – Sunt și alte metode. Ai amanete, poți împrumuta și acum. Nu te amân. Nu cred că ai bani strânși. Ai timp până la 22:00. Și voi șterge și conversația. Good luck!

Vineri, 24 ianuarie 2014, ora 17:03

„Dragoș Mertic”: – Îmi pare rău. În seara asta! De aseară, de la ora 1:00, ești șocată. Eu pot supraviețui fără bani. Dar tu – fără respect?! Nu mai discut! Te contactez la 22:00.
I.R.: – Ai spus până luni… Chiar nu am bani strânși…
„Dragoș Mertic”: – Eu nu mai discut! Mai ai trei ore!
I.R.: – Am făcut rost de bani. Hai să ne vedem!
„Dragoș Mertic”: – OK. Vino în față la BRD, la Moara de Foc.
I.R.: – La 22:00 e bine?!
„Dragoș Mertic”: – Da, dar te anunț că nu vom discuta!
I.R.: – Adică?! Vreau să ștergi filmulețul! Ai spus că nu îmi faci rău!
„Dragoș Mertic”: – OK. Și discuția de pe Facebook. Dacă voiam să îți fac rău, o făceam deja. O să vin cu un taxi, primesc ce am de luat și fiecare își vede de drum. Garanție nu poate fi decât cuvântul meu. Mă crezi sau nu – alegerea ta!
I.R.: – Bine. La 10, chiar la BRD în față. Dar te rog să ștergi filmulețul.

Adauga un comentariu