Actualitate

Santaj de proportii la fabrica de diplome FEG! – FOTO, VIDEO

Publicat: 03 sept. 2012
_____ Vizualizări 1 Comentariu

@ Familia deputatului PSD Anghel Stanciu a ajuns sa-i santajeze pe cursantii care calca pragul scolii private a clanului @ Cei care vor sa-si retraga dosarele sunt obligati sa plateasca milioane de lei vechi pentru a se vedea cu toate actele in mana @ Doi frati din Iasi sunt purtati de zile intregi pe drumuri si constransi sa plateasca din greu pentru a li se elibera o simpla foaie matricola @ Pentru ca li se retrag cursantii pe capete, membrii familiei Stanciu au gasit alte metode pentru a-i tine cu forta

La Scoala postliceala FEG intra cine vrea, iese cine mai poate! Afacerea familiei deputatului Anghel Stanciu a ajuns sa-i stoarca de bani pe cei care se aventureaza in plasa lor. Cei care au ghinionul sa se retraga de la cursurile facute la Scoala FEG trebuie sa plateasca cu varf si indesat.  Asa au patit doi frati, care au dorit sa-si retraga actele depuse la FEG pentru a putea pleca in strainatate. Insa in momentul in care au cerut eliberarea foii matricole, li s-a cerut o taxa de aproape o suta de euro pentru fiecare. Mihai si Sorin Vasilencu au decis sa renunte la cursurile de la FEG si sa plece in strainatate. Ambii au facut doi ani cursuri la specializarea asistent medical generalist. Cu toate acestea, fratii Vasilencu au decis sa renunte la studii pentru a se angaja in alta tara. Prin urmare, au solicitat conducerii FEG eliberarea tuturor actelor depuse la dosar, dar si a foii matricole aferente. Insa, angajatii FEG, instruiti de Cristian Stanciu, directorul unitatii, au refuzat eliberarea documentului pana cand cursantul nu achita patru milioane lei vechi. Aceasta foaie se elibereaza gratuit pentru oricine o solicita, insa fratii Vasilencu s-au trezit ca trebuie sa plateasca pentru a se vedea si cu restul actelor in mana.

„Acum o saptamana am solicitat, pe baza unei cereri, retragerea dosarului personal si eliberarea foii matricole in urma celor doi ani absolviti la ei. Cererea a fost aprobata cu mentiunea achitarii unei taxe de patru milioane lei vechi ca o despagubire. Nu inteleg ce despagubire aveau ei nevoie. Dar pentru ca le tot pleaca cursanti, ei trebuie sa acopere pierderile si de aceea impun aceasta taxa”, a spus Mihai Vasilencu.

Cursantii fug pe capete

Pentru ca tot mai multi cursanti renunta la FEG, deputatul si fiul sau au cautat alte metode pentru a-i tine cu forta. La cursurile de asistent medical s-au inscris initial circa 60 de persoane, impartite pe mai multe grupe. Ulterior, jumatate din ei au plecat, iar grupele au fost restranse. Pentru ca au inceput sa plece si din cei ramasi, familia Stanciu a decis sa-i puna la plata.
„Zilele trecute am fost la ei si ne-au zis ca elibereaza toate documentele, dar ca o sa ne dea in judecata pentru ca noi sa platim aceasta taxa. Cand ne-am dus sa ne luam actele au zis ca nu se mai poate si ca trebuie sa platim. Suntem integralisti, am achitat taxele din primii doi ani pana la ultimul leu, nu avem restante, insa ei tot cum vor fac. Am cerut pana si o cerere de inscriere in alb, pe care au refuzat sa ne-o dea. Noua ne-a expirat contractul, pentru ca acesta se reinnoieste in fiecare an si nu ne avea la mana cu nimic. Totusi, nu ne-a eliberat foia matricola. De acum ce o sa facem? O sa ne imprumutam ca sa le platim taxa asta aberanta si-i vom da in judecata”, a adaugat Mihai Vasilencu.

Nu este prima magarie in care familia deputatului pesedist este implicata. Unitatea privata, controlata de clanul Stanciu, s-a aflat in urma cu ceva timp in mijlocul unui scandal legat de eliberarea unor diplome false. In trecut, FEG, fundatia deputatului Stanciu, a fost acuzata ca a scos absolventi de cursuri postliceale pe banda rulanta, a eliberat contra unor sume de bani diplome fara ca nimeni sa stie daca absolventii au trecut intr-adevar pe la cursuri si au fost calificati pentru vreo meserie. Dar toate aceste lucruri sunt sterse cu buretele. Pentru familia deputatului pesedist, cel mai mult conteaza banii si nu oferirea vreunei conditii de studiu pentru cei care au ghinionul sa le aleaga scoala.

Directorul FEG, consilierul judetean Cristian Stanciu, nu a raspuns la telefon pentru a comenta acuzatiile formulate de cursantii inselati. In momentul in care cei doi frati erau la sediul FEG, juniorul Stanciu era si el in cladire. Insa nu a avut curajul sa iasa afara, ci a dat doar perdeaua la o parte, dupa care s-a retras in liniste.

Comentarii
  • Feriți-va de ei ca de dracu! Te șantajează și te constrâng in cel mai josnic mod,pe față,cerându-ți bani pentru a-ți acorda transferul,acesta de fapt și de drept fiind dreptul tău fără doar și poate! De ce am cerut transferul din aceasta unitate? Simplu,am avut de aface cu persoane neprofesioniste,subiectele pe care le discutam la ore nu au legătura cu ce ar trebui sa discutăm de fapt și de drept,unul din profesori venind cu o întrebare personală,un exemplu ce s-a discutat la un curs fiind de natură foarte intimă, nu cred ca cineva ar dori sa fie întrebat de un cadru didactic la curs când practică relații intime cu partenerul sau partenera, asta ține strict de viața personală a fiecăruia. Plus multe alte subiecte și glume ce nu își aveau rostul,iar din punct de vedere al materiei sa nu înveți aproape nimic, practica lipsind aproape cu desăvârșire, motive destul de solide pentru a cere transfer din aceasta unitate,iar doamnele de la secretariat niște ,,finuțe’’ pentru ca nu binevoiesc sa îl acorde doar dacă sar cu cheta de bani,incălcându-mi astfel dreptul meu,pentru ca da, asta este dreptul meu fără a achita suma x de bani (3100 de lei mai exact) plus faptul ca vin la pachet cu argumente destul de solide și întemeiate pentru care cer transferul! NEPROFESIONIȘTI! Te șantajează pe față exclamând clar și răspicat ,,DACĂ VREI TRANSFER,PLĂTEȘTI!

Adauga un comentariu