Local

Șapte de 10 la Evaluarea Naţională din Iaşi. De la ce licee sunt decariștii

Publicat: 29 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șapte de 10 la Evaluarea Naţională din Iaşi. De la ce licee sunt decariștii
Decariștii sunt de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Scoala Gimnaziala „Ion Creanga”, Tg. Frumos, Colegiul Naţional Iaşi

S-au publicat rezultatele la Evaluarea Naţională din Iaşi. Șapte elevi au luat nota 10 la acest examen important. Iași este primul pe lista județelor din regiunea Moldovei care are cele mai multe note de 10, ca în fiecare an.

Decariștii sunt de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Scoala Gimnaziala „Ion Creanga”, Tg. Frumos, Colegiul Naţional Iaşi. După rezolvarea contestaţiilor sunt şanse reale ca în judeţul Iaşi să fie mult mai multe note de 10, mulţi dintre elevi având puţin sub nota maximă.

La nivel naţional, 15 elevi din Cluj Napoca au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, 13 din Bucureşti şi doar 8 din Timişoara.

Codaşele clasamentului în ceea ce priveşte numărul total al elevilor ce au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională 2021 sunt Neamţ cu 4 elevi de 10, Suceava cu 3 medii de 10, Bacău cu 3, Arad şi Vaslui cu doar un elev care a luat 10.

Rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 s-au afișat pe site-ul oficial evaluare.edu.ro. Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la unitatea de învățământ, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

În București au fost obținute doar 13 medii de 10, după publicarea rezultatelor la Evaluarea Națională 2021. Anul trecut, în primul an de pandemie, au fost înregistrate 224 de medii de 10 în București și 839 în toată țară.

Nu mai puțin de 131.177 de elevi s-au înscris la nivel național la Evaluarea Națională 2021, față de 172.532 câți anunța ministerul că s-au înscris anul trecut.

Evaluarea Națională 2021 a fost organizată în 3.850 de centre, mult mai puține față de 4.253 de centre, câte erau anul trecut.

Rezultate Evaluare Națională 2021. Cum sunt afișate rezultatele

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro conțin următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Fiecare candidat prezent la examen a primit, la finalul probei – când a predat foaia de examen – un raport cu: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului: Ex: JJ0000000 (JJ- indicativul județului). 

Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene, conform procedurii Ministerului Educației.

Elevii nemulțumiți de notele de la evaluare pot să depună contestații atât pe 29 iunie – de la ora 16:00 – până la ora 19:00, cât și pe 30 iunie (de la ora 8:00 până la ora 12:00).

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2021 vor fi afișate pe 4 iulie 2020, potrivit calendarului oficial al examenului, scrie edupedu.ro.

Care au fost rezultatele la Evaluarea Națională 2020, înainte de contestații, din județul Iași

De remarcat este faptul că rezultatele la Evaluarea Națională 2020 (înainte de contestații) din judetul Iași au arătat că: dintre cei 6.507 candidați prezenți la ambele probe, 5.156 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 79,24 la sută, față de 77,44 la sută pentru anul 2019. Dintre aceștia, 46 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

În 2020, elevii care au obținut media maximă au provenit atât din mediul urban (Colegiul Național, Colegiul Național «Costache Negruzzi», Colegiul Național «Emil Racoviță», Colegiul Național «Mihai Eminescu», Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil», Școala Gimnazială «Ștefan Bârsănescu», Colegiul Național «Garabet Ibrăileanu», Liceul Teoretic «Miron Costin» Pașcani, Liceul Teoretic «Vasile Alecsandri», Școala Gimnazială «Bogdan Petriceicu Hașdeu», Școala Gimnazială «George Coșbuc», Școala Gimnazială «Gheorghe I. Brătianu», Școala Gimnazială «Otilia Cazimir», Școala Gimnazială «Vasile Conta»), cât și din mediul rural (Școala Profesională Cozmești).

 

Adauga un comentariu