Magazin

Sărbătorim 20 de ani de TIFF în Amfiteatrul Palas. Descoperă lumea lungmetrajelor, în acest weekend!

Publicat: 21 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sărbătorim 20 de ani de TIFF în Amfiteatrul Palas. Descoperă lumea lungmetrajelor în acest weekend

Arta teatrală și cea a cinematografiei se întâlnesc în acest sfârșit de săptămână la Palas Iași. Caravana Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) oprește weekend-ul acesta și în capitala Moldovei, în inima orașului, și îi provoacă pe ieșeni să exploreze lumea lungmetrajelor. Iubitorii de teatru au și ei parte de momente magice, în Amfiteatrul Palas, unde se va pune în scenă renumita piesă „Comedie cu olteni”.

Puterea râsului de a vindeca nu trebuie subestimată, iar cu cât te bucuri mai tare de o glumă, cu atât te simți mai bine. Te așteptăm miercuri, 21 iulie 2021, în Amfiteatrul Palas, să ne luăm doza de bună-dispoziție la „Comedie cu Olteni”! De la ora 19.00, se ridică cortina, iar actorii Ateneului Național din Iași vor pune în scenă piesa realizată de scenografii Alina Dincă Pușcașu și Titus Ivan, în lui regia Ovidiu Cuncea. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul instituției.

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de TIFF, iar emoțiile deschiderii galei se vor resimți simultan în 20 de orașe din România. Caravanele TIFF au plecat la drum, iar cinefili din toată țara vor trăi aceeași experiență începând cu vineri, 23 iulie. Și Amfiteatrul Palas va fi cuprins de magia lungmetrajelor din cadrul TIFF de la ora 21.30, la premiera „Dineu cu vecinii de sus”, care are patru nominalizări la Premiile Goya, pentru Cel mai bun film și Cel mai bun scenariu 2021, iar actorul Alberto San Juan a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din peliculă. „Noaptea Regilor” este sâmbătă de la ora 21.30, unde aflăm intensa experiență a unui tânăr care ajunge într-o închisoare condusă de deținuți. Pelicula a fost pe lista scurtă la Premiile Oscar 2020 pentru Cel mai bun film străin și a fost prezentată la Festivalul de Film de la Veneția, 2020. Caravana TIFF încheie săptămâna la Palas Iași cu filmul LUCA, duminică, de la ora 21.30, în regia lui Horațiu Mălăele. Biletele pot fi achiziționate online de pe EventBook.

La Palas sărbătorim împreună cu toți cinefilii din România 20 de ani de TIFF!

 

 

 

 

Adauga un comentariu