Eveniment-Social

Șase copii nevoiași, ajutați de polițiștii Centrului de Reținere și Arest Preventiv Iași

Publicat: 19 oct. 2020

Anul acesta, la împlinirea inocentei vârste de 4 ani, micuţa Iuliana a avut parte de o surpriză organizată de poliţiştii Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Iaşi.

Micuţa face parte dintr-o familie numeroasă, cu posibilităţi materiale reduse, având încă 6 fraţi şi surori.

Astfel, duminică, 18 octombrie 2020, poliţiştii au mers acasă la familia din comuna Tomeşti şi i-au dăruit un tort Iulianei.

Nici restul familiei nu a fost ignorată, iar poliţiştii au pus mână de la mână şi le-au dăruit alimente, haine, încălţăminte, rechizite, pentru a-i ajuta să treacă mai uşor peste încercările vieţii.

Membrii familiei, în special cei mici, au fost încântaţi şi emoţionaţi de vizita poliţiştilor şi de darurile primite de la aceştia, iar colegii noştri i-au asigurat de sprijinul lor și pe viitor. 

Sancțiuni ordine publică          

În ultimele 3 zile, 16-18 octombrie 2020, mai multe echipaje de jandarmii ieșeni au continuat misiunile pentru asigurarea publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

Pe timpul activităților desfășurate în teren au fost aplicate un număr de 203 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 49.050 lei. Dintre acestea un număr de 88 sancțiuni au fost date pentru nerespectarea măsurii privind portului mijloacelor de protecție individuală.

În ziua de 17 octombrie 2020, jandarmii au intervenit în zona Aeroportului Iași, unde trei bărbați care tocmai sosiseră în țară provocau scandal. S-a intervenit pentru restabilirea ordinii, persoanele în cauză fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 6000 lei.

Sâmbătă, 17 octombrie a.c. a fost sancționat cu Avertisment o persoană care nu purta mască în zona de desfacere a produselor lactate din Piața Nicolina.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică și măsurile de autoprotecție sanitară.

Cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

 

Adauga un comentariu