Sport

Șase jucători de la Dinamo au fost confirmați cu COVID-19! Cum au reacționat oficialii Politehnicii Iași – UPDATE

Publicat: 16 iul. 2020
ALT=
Trei jucători de la Dinamo au simptome de COVID-19!

Trei jucători de la Dinamo au simptome de COVID-19. Jucătorii dinamoviști au primit rezultatele testelor efectuate înaintea partidei pe care trebuia să o susțină astăzi, cu Chindia Târgoviște, iar acestea nu erau așa se așteptau oficiali igrupării din Ștefan cel Mare. Cei trei jucători prezintă simptome de coronavirus, iar testele urmează a fi refăcute pentru a confirma dacă jucătorii sunt într-adevăr ifnectați cu noul coronavirus. Primele rezultate au ieșit neconcludente.

UPDATE: Oficialii Politehnicii Iași au reacționat după ce au aflat de cazurile de COVID-19 de la Dinamo.

Președintele grupării din delaul Copoului, Ciprian Paraschiv, spune că vor fi probleme cu reprogramarea meciurilor.

„Suntem îngrijorați, pentu că am avut contacte directe cu ei la meciul de duminică. Și situația e foarte incertă, pentru că nu mai sunt date în calendar pentru a reprograma meciurile lui Dinamo.

Jucătorii care sunt negativi nu au voie să se antreneze până la retestare. Trebuie să respectăm protocolul impus de către autorități. Noi am făcut testările înaintea meciului cu Dinamo și suntem negativi pe linie. Așteptăm noi indicații de la Ligă. Normal că ne este teamă, totul este foarte incert, tot sezonul Ligii 1 devine incert”, a declarat Ciprian Paraschiv.

UPDATE: Șase jucători de la Dinamo au fost testați pozitiv de COVID-19, Jucătorii au fost trimiși în izolare acasă, iar testele vor fi reluate.

Cei șase jucători sunt Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ștefan Fara, Alexandru Răuță și Vali Lazar.

„Nu s-a luat o decizie oficială dar meciul de diseară va fi suspendat!”, a declarat Justin Ștefan.

Știrea inițială

În aceste condiții, partida cu Chindia Targoviste, programată să se dispute astăzi, de la ora 19:00, ar fi în pericol de suspendare, la fel ca și următoarele trei meciuri ale formației dinamoviste. Partidele ar urma să fie reprogramate la o dată ulterioară, după ce jucătorii vor fi testați și acestea vor ieși negative. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) așteaptă o hârtie oficială din partea clubului Dinamo București în lgătură cu testele de coronavirus pentru a putea lua o decizie în privința partidelor pe care „câinii roșii“ le mai au de disputat.  LPF va trebui să găsească o soluție în cazul în care următoarele meciuri ale dinamoviștilor vor fi suspendate, în contextul în care sezonul ar urma să se încheie și nu ar mai fi date la care meciurile care ar trebui să fie reprogramate.

Șase jucători de la Dinamo au fost confirmați cu COVID-19: Magazinerul clubului, infectat

Reamintim că magazionerul clubului de fotbal din Liga 1 a fost testat pozitiv cu Covid-19 şi acum urmează să se facă o anchetă epidemiologică. În funcţie de rezultatul anchetei se va decide dacă Dinamo – Chindia se va juca sau va fi amânat. Ieri dimineaţă, 10 iunie 2020, au fost testaţi toţi angajaţii clubului. Pentru fotbalişti a fost al patrulea test pentru coronavirus, însă până acum toate au ieşti negative.

Rezultatele testelor au ajuns pe 11 iunie 2020, şi cei de la Dinamo au avut parte de o veste şocantă. Magazionerul echipei a ieşit pozitiv. Din fericire, toate celelate teste pentru COVID-19 au ieşit negative.

Căpitanul echipei FC Botoșani, depistat cu coronavirus! Jonathan Rodriguez a ajuns în ţară pe 18 iunie 2020 şi a stat în carantină, conform legislaţiei.

Echipa, care sâmbătă, 4 iulie 2020, va juca la București cu FCSB, de la ora 20:00, nu este afectată de acest caz. Rodriguez abia de la 1 iulie intra în programul lui Marius Croitoru.

Acesta este al doilea caz de coronavirus de la gruparea moldoveană, după ce și doctorul echipei Petrică Rădăuceanu a fost depistat pozitiv. Și la Dinamo a fost un caz izolat.

Cu doar două zile înainte de a intra în planurile lui Marius Croitoru, unul din fotbaliştii argentinieni repatriaţi de FC Botoşani după începutul pandemiei de coronavirus, a fost depistat pozitiv cu afecţiunea cauzată de acesta.

Căpitanul echipei FC Botoșani, depistat cu COVID-19

Și căpitanul formației FC Botoșani, Jonathan Rodriguez, a fost depistat cu COVID-19. Acesta a intrat în izolare pe data de 18 iunie , însă la testarea înainte de a ieşi din carantină a fost depistat pozitiv.

„Testarea a fost făcută, conform normelor metodologice în vigoare, în astfel de situații.  A fost declanșată o anchetă epidemiologică”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Reamintim că, înainte de începerea campionatului, Petre Rădăuceanu, medicul echipei FC Botoșani, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. În aceste condiții, oficialii LPF au decis ca meciul de la Universitatea Craiova să fie amânat.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a spus că în aceste condiții, în care medicul de la FC Botoșani a intrat în atenția DSP, a înștiințat ambele cluburi, din Craiova și din Botoșani, că trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.

„Noi nu am avut ce face, acesta este protocolul. Și noi ne dorim să se joace fotbal, să revină Liga 1, dar pe primul loc este sănătatea jucătorilor”, a spus Justin Ștefan atunci.

Adauga un comentariu