National

Şase medalii şi locul I pe echipe pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Şase medalii şi locul I pe echipe pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică
Olimpicii români au câștigat două medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz

Lotul olimpic de matematică al României a obținut 6 medalii și locul I pe echipe la a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 4 – 9 mai, la Agros, în Cipru.

Olimpicii români au câștigat două medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz.

Medalii pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică

Medaliații cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Andrei Giovani Chiriță (clasa a X-a de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București).

Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București, a obținut medalia de bronz.

În clasamentul pe națiuni, România a obținut locul I cu un total de 168 de puncte din 240 posibile, notează Mediafax.

Echipa României a fost coordonată de Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și de Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice pentru seniori, prima în format fizic după anul 2019, au participat echipe din 15 state. Lotul României va fi așteptat în această seară, la aeroport, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Adauga un comentariu