Curiozitati

Savannah, pisica „salbatica” din casa ta. Costa cat doua Dacii Logan – FOTO, VIDEO

Publicat: 03 oct. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Una dintre cele mai scumpe rase de pisici din lume este Savannah, rezultatul unei incrucisari intre mata domestica si serval, o felina salbatica care traieste in Africa. Pisicile Savannah pot ajunge la un pret de 20.000 de dolari.

Pisicile din rasa Savannah, rezultatul unei incrucisari intre mata domestica si serval, felina salbatica africana, inrudita cu rasul, sunt printre cele mai scumpe pisici din lume. Sunt mai lungi si mai grele decat pisicile obisnuite (pot ajunge la 11 kilograme) si au imprumutat coloritul fabulos de la stramosul lor african.

Prima pisica din rasa Savannah a aparut la mijlocul anilor ’80. Incepand cu acel moment, a devenit una dintre cele mai dorite rase de pisici din lume. Pisicile Savannah sunt comparate cu cainii, atunci cand vine vorba despre loialitate, isi urmeaza stapanii prin casa si pot fi dresate pentru a fi purtate in lesa. Sunt agile, mai inteligente decat pisicile obisnuite si nu se tem de apa.

Exista diferente intre generatiile de pisici Savannah, iar acestea tin de proportia de „sange salbatic”. In cazul generatiei F1, spre exemplu, mostenirea servalului este dominanta (53%), motiv pentru care unele exemplare sunt ceva mai putin sociabile, dar nu agresive, spun crescatorii. O pisica din generatia F1 costa pana la 20.000 de dolari.

Pretul pisicilor din generatia F3 insa coboara simtitor. Totusi, fiti gata sa scoateti intre 1.000 si 4.000 de dolari pentru a cumpara una.

Adauga un comentariu