Cancan ultimă oră

Saveta Bogdan se plânge că a ajuns la sapă de lemn și abia îi mai ajunge pensia

Publicat: 17 apr. 2022
Saveta Bogdan se plânge că are o pensie foarte mică

Saveta Bogdan este una dintre cele mai cunoscute artiste de la noi din țară. Celebra interpretă de muzică populară se bucură de mare succes în plan profesional și a devenit o artistă foarte iubită. Ajunsă la 76 de ani, problemele nu au ocolit-o, mai ales cele financiare.

Saveta Bogdan are probleme cu banii

Saveta Bogdan este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară din țara noastră. Se numără printre cele mai vechi cântărețe, care are un succes formidabil chiar și acum, la 76 de ani. Este foarte activă și plină de viață, iar pensionarea nu a făcut-o să se retragă din carieră.

După o viață întreagă de muncă, cântăreața încasează o sumă extrem de mică de la stat, care abia îi ajunge să își plătească facturile. Interpreta mărturisește că cei 1200 de lei pe care îi primește lunar nu o ajută prea mult, ci trebuie să muncească, să meargă la evenimente și să facă sacrificii ca să poată acoperi toate cheltuielile.

De asemenea, mai primește de la UCIMR (Asociația Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România – n.r.) suma de 600 de lei, dar banii nu sunt suficienți pentru un trai decent. Pandemia a afectat-o mult, având în vedere că nu a mai avut cântări, dar nu se plânge și încearcă să se descurce.

„Eu am o pensie de 1.200 de lei și noroc, că mai iau încă jumătate din valoarea ei, de la UCIMR, și că mă mai cheamă lumea să mai cânt. În pandemie nu ne-a mai luat nimeni, nicăieri. Acum mai cânt seara la Taverna Covaci în Centrul Vechi și uite așa mă pot descurca și eu, greu, dar mă descurc”, a declarat Saveta Bogdan.

Va avea o stea în America

Saveta este o artistă cu adevărat complexă, care a cucerit pe toată lumea cu vocea ei specială. Este foarte iubită și apreciată pentru ceea ce face și fanii o răsplătesc cum știu ei mai bine.

Celebra interpretă de muzică populară va avea o stea pe Aleea Celebrităților din America, după ce mai mulți fani ai artistei au decis să îi facă acest cadou. După un concert la care străinii s-au distrat foarte mult, aceștia au decis să se ocupe de tot și curând îi vor pregăti o stea.

„În martie va fi gata steaua de pe Aleea Personalităților. Le-am dat numele exact și imediat cum e gata, cei care se ocupă o fotografiază și îmi vor trimite. Steaua asta pentru mine este ceva extraordinar! Eu sunt respectată și iubită, nu doar în țară”, a mai precizat Saveta Bogdan.
Comentarii
 • Ce Rușine pentru ei artistii !!mereu se vaită de necăjiți ce sunt. Au făcut bani cu nemiluita fără sa le ceara nimeni socoteala și tot se vaită .Dar cei ce au trăit doar de pe o zi pe alta cu salarii și pensii de mizerie??

 • Anonim
  Nu iti este rusine te plingi ca ai bani dar un pensonar care are o pensie modesta nu ne mai plingem cum va plingeti vați invatat sa stati mereu pe picior mare a fost bine acuma taci si nu te mai plinge cu plimbarile care leai facut asta nu se mai pune

 • Marea majoritate a artiștilor, se plâng de pensii mici, dar cum se explica vilele si traiul luxos care l duc? Ar trebui sa tacă din gura ,după ce ca au huzurit o toată viata.Bani de plimbări si răsfăț au? Sa le fie rușine. Nu se uita ca s bătrâni în țară care au muncit toată viata la colectiv pt o pensie de 400 lei.Si ea sau ca ea altii, care iau bani din apariții publice și restul și tot nu le ajunge?

 • Oare nu le este rusine? sa-si vanda vilele, aurul pe care il au daca nu traiesc decent. cu 2000 lei pe luna nu e decent. Sa traiasca din indemnizatia de handicap sau invaliditate sa vada cum e. Nu au declarat venituri, acum se plang. Poate vor si ajutor social. Cati bani are in banca? De ce oare numai artistii se plang? de ce considera ca au mai multe drepturi? ca au cantat sau jucat in frig? in acelasi frig stateau si spectatorii, cu salile pline ochi in provincie si de unde plecau cu sarsanaua plina. La nunti si prin strainataturi au cantat gratis? Ca se plange/lauda ca mereu e plecata prin lume…Ei isi dau singuri peste nas, cu declaratiile lor.

 • Eu nu inteleg nimic se pare ca a platit f putin contributii la stat , nu inteleg cum nu sa pus niste bani la o pate pt batranete a fost o femeie de scces.

 • Bună ziua,este trist că după o viață de munca să avem pensii mici!Dar un artist care a ciatifat foarte multi bani,fără să îi fie impozitați,trebuia să se gândească de tinără ,că vor veni și zile grele!Nu o ți tot Intr-o petrecere,și apoi cînd ești bătut de bruma,ieși pe la a televiziuni ,și te plingi Pensia este după cît ai contribuit!Pensii mici avem și noi cei care avem studii superioare,am trudit 45 de ani,dar daca nu suntem ,,vedete”,stăm la locul nostru și ne vedem de viață ,cu ce primim!Și încă ceva noi cei care nu am fost învățați să trăim la un nivel foarte înalt,am avut grija să economisim bani!

 • Să își fi pus bani deoparte,atunci cînd cîștiga de peste tot,nu sa ii irosească în ținute extravagante,și se zbintuie prin toată lumea!Oamenii care au muncit cu adevărat ce să mai spună?Artiștilor ,nu li s-a impozitat nici un leu!Nu au contribuit decit de forma la sistemul de pensii!Și acum se plingă!Mi-ar fi rușine!

 • Mai este una …Maria Dragomiroiu. Băi frate… așa se plângea de …plângeai și tu cu ea ..! Adi acum ia bani și de la ….farmacia inimii catena….! Adevărați nesimțiți…! Stau prin America și vin acasă să fie îngropați în pământul lor ….așa.i madam Maria Ciobanu…? Care ai 3 copii cu 3 …inclusiv Ion Dolănescu…? Fosta.i lele cât și …fost…!

 • Este un artist de top și nu merita sa fie judecată cu acest limbaj neacademi c Dar și pensionarii care au spus că după ani de muncă au pensii indecente au și ei MARE DREPTATE

 • Aveți dreptate toți ,și bine ați spus dar dacă asta-i Romania noastră frumoasă și cu oameni frumoși și harnici,dar problemele și datoriile ne-au ramolit de tot, așa că mâncați ,beți ceva bun și sănătos ,și profitați de fiecare zi și noapte frumoasă cu toți cei din jur.! Dar de maneliști ce mă ziceți că ei au banii cei mai mulți și tot ei se plâng mai mult decât toți
  .ba că au fost prădați,ba că i s-au furat sume enorme și tot așa…până la cer …..și șmecherii au avut și vor avea.pa

 • Ia sa mai facă din gura nesimțiți ăștia care se plâng de pensi mici, dar când luau bani dela Concerte, Nunti și Botezuri era bine dar sa meargă sa dea la fondul de Pensi nu, da după ce mâncau și beau bine au uitat de restul datoriilor, sa le fie Rușine dar ei nau asa ceva !!

 • Saveta Bogdan s o lase mai moale cu văicărelile,nu cred că avem ce ce s o Face ce face mai apare pe la Măruță unde se remarcă doar prin hlizeala ridicolă. Vrea să pară ceea ce nu e de fapt. Mai bine și ar vedea de bătrânețea ei.

 • Saveta Bogdan ar face mai bine să termine cu văicărelile. Ar fi mai bine sa și vadă de bătrânețea ei. Face ce face și mai apare pe la Măruță, unde dacă ați observat se hlizește Intr un mod ridicol,
  Mare talent pe capul ei….

 • INAINTE LUAU PRIN ARIA ? si evident ce venea de la nunti se baga sub cersaf .

  C-am sa cint sa-mi fie bine
  s-am sa traiesc fara tine
  la culcare , la sculare ,
  m-ai lasat cu capu mare …
  ETC…ETC…ETC ..

  – fii atent ce zic acum ..

  SI PUN PENSIA LA SOARE….
  nu te tine de NAS OALE

  DOAMNELOR SI DOMNILOR >>>FORMETTA BLUES BAND

 • INAINTE LUAU PRIN ARIA ? agentia romana de impresariat artistic ….. si evident ce venea de la nunti se baga sub cersaf .

  C-am sa cint sa-mi fie bine
  s-am sa traiesc fara tine
  la culcare , la sculare ,
  m-ai lasat cu capu mare …
  ETC…ETC…ETC ..

  – fii atent ce zic acum ..

  SI PUN PENSIA LA SOARE….
  nu te tine de NAS OALE

  DOAMNELOR SI DOMNILOR >>>FORMETTA BLUES BAND

 • Arfi bine sa m-ai stea si pe acasa si sa nu se m-ai plinga atita.Daca nu are bani s-ai dea ficasa sa aiba grija de ia daca nu are cu ce sa traiasca.Cit a fost pe val trebuia sa-si puna bani deoparte,asa cum face un im cu scaun la cap .dar doamna a vrut sa fie vedeta si aparea pe la t.v.cu peruca aia care e vraiste pe cap si rinjetul ala de timpa.

 • Ce talent ? Ce artist mare ?
  Din gura ei nu am auzit nimic decât că râde fără rost și rânjește tot timpul . Toți cei cu pensii că ea au păcălit statul , au contribuit din când în când cu sume minime și acum primesc luna de luna din banii celor care au contribuit ani de zile și primesc la fel că ea.

 • Analfabeta SAVETA BOGDAN, a confundat EXIL cu ELIXIR iar când reporterul a corectat-o, nu s-a jenat deloc, a răspuns cu aplomb:”Ei,na, parcă la țară știam de ELIXIR !” O alta,în locul ei,n-ar mai fi scos obrazul în lume !Câte clase are?!Patru clase,și acelea făcute la țară,pe sponci !

Adauga un comentariu