Local

Scandal ca-n filme pe străzile din Iași! A scos bâta de baseball și a ieșit „la luptă”! Tărăboiul a izbucnit de la o relație tabu!

Publicat: 18 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal ca-n filme pe străzile din Iași A scos bâta de baseball și a ieșit la luptă Tărăboiul a izbucnit de la o relație tabu

Judecătorii i-au pus la plată pe trei bărbați, după un scandal care a avut loc în public. Cei trei au fost puși la plată de către magistrați. Întreg scandalul a pornit de la o relație pe care un tânăr a avut-o cu o copilă de 14 ani

Trei indivizi au fost pedepsiți de către judecători, după un scandal cât casa! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus recent amendarea lui Dumitru Burete (43 de ani) cu 5.200 de lei, pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. În același dosar, instanța a dispus amendarea lui Constantin Frunzuc (25 de ani) cu 1.200 de lei, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.
De asemenea, Ionel Toma (30 de ani) a fost amendat cu 1.300 de lei, pentru aceeași infracțiune.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă A.R. și dispune obligarea inculpatului Burete Dumitru la plata către acesta a sumei de 1.000 de lei, cu titlu de daune morale. Dispune confiscarea de la inculpatul Burete Dumitru a sumei de 50 de lei, reprezentând contravaloarea unui par de lemn ce îi aparține inculpatului și care a fost folosit la săvârșirea infracțiunilor”, au spus magistrații.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ceartă de față cu toată lumea

Procesul celor trei a început pe data de 18 martie 2019. Conform anchetatorilor, în noaptea de 11 spre 12 august 2015, în intervalul orar 21:30 – 23:00, având asupra sa o bâtă de baseball, Burete i-a amenințat pe numiții A.R. și V.A. cu moartea și cu acte de violență.

„Împreună cu inculpații Frunzuc și Toma, Burete Dumitru a tulburat ordinea și liniștea publică pe DN 28 și pe drumurile sătești adiacente, prin amenințări repetate cu moartea și cu acte de violență la adresa persoanelor vătămate, prin portul unei bâte din lemn, provocând indignare, un sentiment de nesiguranță și aducând grave atingeri demnității persoanelor”, au afirmat procurorii din carul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Potrivit acestora, în seara zilei de 11 august 2015, în jurul orei 21:30, doi tineri, V.A. și A.R., se plimbau pe marginea DN 28 împreună cu mai mulți tineri.

„În momentul în care au ajuns în fața Căminului Cultural, a oprit lângă ei un autoturism, din care au coborât inculpații. Burete Dumitru, care avea asupra sa o bâtă de baseball, l-a fugărit pe A.R. cu intenția de a-l lovi și l-a amenințat cu moartea de mai multe ori. De asemenea, inculpații Frunzuc și Toma au proferat injurii la adresa acestuia și au încercat să îl prindă, fără succes însă”, au adăugat oamenii legii.

Potrivit acestora, A.R. a fugit, Burete l-a urmat, a aruncat cu bâta după el, apoi s-a întors, nereușind să-l prindă, întrucât tânărul a reușit să sară gardul de la curtea unei locuințe.

„Ulterior, inculpații s-au întors la locul în care se afla grupul de tineri, iar Burete s-a îndreptat spre V.A., având asupra sa bâta de baseball, i-a adresat acestuia injurii și l-a amenințat, reproșându-i că este prieten cu A.R. Partea vătămată a fugit, însă inculpatul Burete a alergat după el, V.A. fiind nevoit să se ascundă printre niște copaci”, au mai spus oamenii legii.

Relație interzisă, dar recunoscută

Anchetatorii au constatat că, în perioada februarie – aprilie 2015, A.R. a lucrat la Dumitru Burete, fiind și găzduit de acesta în Portugalia. În acea perioadă, A.R. a avut o relație cu fiica lui Burete, care avea atunci 14 ani, relație descoperită mai târziu de părinții fetei.
La sesizarea familiei, pe numele lui A.R. a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, finalizat cu încheierea acordului de recunoaștere a vinovăției. După ce relația cu fiica inculpatului s-a încheiat, relația dintre Dumitru Burete și A.R. a devenit una conflictuală, primul având în repetate rânduri un comportament agresiv la adresa tânărului.

Adauga un comentariu