Sport

Scandal de proporții în handbalul românesc! Oficialii lui Dinamo vor să retragă echipa din campionat și să o mute în Ungaria

Publicat: 04 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal de proporții în handbalul românesc Oficialii lui Dinamo vor să retragă echipa din campionat și să o mute în Ungaria

Handbalul masculin românesc poate pierde echipa care a avut cele mai bune rezultate în ultimii ani, din cauza deciziei Federației de a reduce numărul jucătorilor extracomunitari pe care fiecare formație îi poate folosi. Oficialii lui Dinamo au anunțat că se gândesc foarte serios să se retragă din „Liga Zimbrilor”, campionatul României, și să îi mute pe „dulăi” în Ungaria.

„Dacă nu se reușește schimbarea acestei decizii, ne gândim ca din sezonul viitor să nu mai participăm în campionatul românesc și să participăm într-unul dintre campionatele din țările încojurătoare, cel mai probabil în Ungaria. De ce Ungaria? Avem un lobby foarte bun acolo, după ce Marian Cozma a jucat ani buni acolo. Avem și o relație foarte bună cu clubul Vesprem. Am luat deja legătura cu federația maghiară și încercăm să găsim o soluție”, a anunțat Ovidiu Semen, team-managerul dinamoviștilor.

Când a început totul?

Totul a început după ce Federația Română de Handbal a decis ca fiecare echipă din handbalul masculin românesc să poată folosi maximum trei jucători extracomunitari. Decizia este una cruntă pentru Dinamo, fiindcă „dulăii” au în lot opt jucători străini.

Finanțatorul celor de la Dinamo, Daniel Georgescu, susține că atmosfera la echipă a fost pur și simplu distrusă de decizia luată.

„Sunt jucători pe care i-am văzut plângând după această decizie. La propriu, plângeau la antrenament. E greu să-i mobilizezi. Vom merge în fața Ministrului și la CNCD. Decizia poate fi revocată de MTS. Este un act criminal. Nu e prima oară când vor să ucidă Dinamo. Când aveam 4 extracomunitari au vrut să limiteze la 2, acum au revenit. O fac odios”, a declarat Georgescu pentru Radio Sport 1.

Adauga un comentariu