International

Scandal în Italia. Giorgia Meloni a numit în guvern un deputat care a fost fotografiat cu svastica pe braţ

Publicat: 01 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal în Italia. Giorgia Meloni a numit în guvern un deputat care a fost fotografiat cu svastica pe braţ
Giorgia Meloni a numit în guvern un deputat care a fost fotografiat cu svastica pe braţ

Giorgia Meloni a numit în guvern un deputat care a fost fotografiat cu svastica pe braţ, motiv pentru care a izbucnit un scandal și a fost extrem de criticată. Bărbatul fotografiat cu sastica pe braț este un deputat și se numește Galeazzo Bignami.

Deputatul are 47 de ani și este de profesie avocat. În momentul în care Georgia Meloni a intrat în funcție, Galeazzo Bignami a fost ales în Camera Deputaţilor pe lista Partidului Fratelli d’Italia (FdI, neofascism) și a fost numit ministru delegat al Infrastructurii.

Un deputat a fost fotografiat cu svastica pe braţ

În 2005, Galeazzo Bignami s-a fotografiat la o petrecere, ar un detaliu a fost remarcat, într-o ţinută neagră, acesta purta pe braţul stâng o banderolă cu svastica nazistă.

Numirea sa este „o ofensă, o indecenţă faţă de Constituţie, memorie, istorie şi victimele svasticii”, emblema naziştilor, a denunţat într-un mesaj postat pe Twitter deputatul Marco Furfaro din Partidul Democrat (PD, centru-stânga).

„Ruşine să-ţi fie Giorgia Meloni”, denunţă el.

Cum justifică deputatul fotografia

Galeazzo Bignami a condamnat, într-un comunicat, „orice formă de totalitarism, de expresie liberticidă şi antidemocratică”, şi a catalogat nazismul drept „răul absolut”.

Fotografia din 2005 a fost făcută „într-un context privat” şi „mi-am cerut scuze mai mult decât o dată”, a subliniat el.

Şi alte nominalizări ale unor miniştri delegaţi, luni, au fost atacate luni de către opoziţia de stânga.

Claudio Durigon, numit la Ministerul Muncii, a propus în 2021 schimbarea numelui unui parc din Latina, în sudul Romei, care poartă numele judecătorilor antimafia asasinaţi Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în Parcul Arnaldo Mussolini, fratele dictatorului italian.

Acest scandal l-a obligat să demisioneze.

„Când trecutul nu trece. Umbre negre pe alegerea miniştrilor delegaţi”, titra marţi cotidianul de centru-stânga La Repubblica.

Adauga un comentariu