National

Scandal în Sectorul 1 din București. Mai mulți protestatari s-au adunat în fața Biroului Electoral

Publicat: 30 sept. 2020
Scandal in Sectorul 1
Scandal in Sectorul 1

Scandal monstru, miercuri seară, în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, acolo unde mai mulți protestatari s-au adunat nemulțumiți de faptul că Biroul Electoral Central a respins contestația depusă de PSD cu privire la alegerile desfășurate în Sectorul 1. În plus, aceștia acuză că mai mulți membri USR ar fi dus acolo saci cu buletine de vot.

Candidatul PSD și primarul în funcție, Dan Tudorache, ceruse, prin avocatul său, anularea alegerilor sau renumărarea voturilor de la secțiile din sector în contextul suspiciunilor de fraudă. Biroului Electoral Central a mai hotărât ca decizia referitoare la renumărarea voturilor să fie luată de către Biroul Electoral al Sectorului 1.

Printre manifestanții prezenți acolo se numără și Oana Lovin și Codruța Cerva, care au acuzat jandarmii de intimidare. La rândul lor, jandarmii i-au avertizat să protesteze pașnic, altfel vor fi nevoiți să-i rețină. Oamenii adunați în fața Biroul Electoral al Sectorului 1 scandează „Jandarmeria apăra hoția”.

Mai mulți membri ai USR ar fi adus acolo saci cu buletine de vot.

„Eu am fost sunat de către un membru al Biroului Electoral de Sector din partea PSD, o femeie. Era disperată că au intrat 30 de membri ai USR în secția de votare, cu sacii în mână, jandarmii permițând, iar doamna a vrut să intre în calitatea ei, să verifice dacă s-au rupt sigiliile.

Nu i s-a permis timp de aproape 40 de minute. S-a sunat la 112 de nenumărate ori, nimeni nu venea. Aici jandarmi i-au interzis intrarea, membrilor biroului. USR-iștii erau sus”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache.

BEC respinge sesizarea privind frauda electorală la Sectorul 1. Reacția PSD

Decizia vine după ce candidatul PSD și primarul în funcție, Dan Tudorache, a cerut renumărarea voturilor în contextul suspiciunilor de fraudă, iar candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand, a anunțat, marți noaptea, dar și în cursul zilei de mirecuri, că este noul primar ales în această circumscripție.

Înaintea deciziei B.E.C., au existat speculații că, în cazul în care competența renumărării voturilor ar fi revenit Biroului Electoral de sector, acesta ar fi urmat să respingă solicitarea PSD, sub pretextul că această formațiunie nu a depus în timp util o înâmpinare în acest sens.

Primarul în funcție, Dan Tudorache, s-a aflat, miercuri dimineață, la Biroul Electoral de sector, în mijlocul câtorva zeci de susținători, care și-au reiterat cererea de renumărare a voturilor.

El a acuzat dubla măsură a USR, care a cerut renumărarea voturilor la Sectorul 5 dar s-a opus unui astfel de demers la Sectorul 1.

Biroul Electoral Central a respins sesizarea privind constatarea unei posibile fraude electorale în cadrul alegerilor locale, la Sectorul 1. Pe cale de consecință, anularea alegerilor nu mai este posibilă.

De asemenea, cererea de renumărare a voturilor a fost trimisă la Biroul Electoral de Sector. Aici se va lua decizia privind o posibilă renumărare a voturilor.

Biroul Electoral Central a decis că voturile nu se vor renumăra în Sectorul 1. Dan Tudorache a reacționat imediat după aflarea informației.

Social-democratul Dan Tudorache, candidat pentru Primăria Sectorului, a oferit primele declarații, după această decizie.

„Am depus solicitare și la Biroul Electoral de Sector și ședința o să fie anunțată cât de curând”, a spus Dan Tudorache.

Reacția PSD, după ce s-a respins solicitarea renumărării

PSD reacţionează după ce a fost respinsă solicitarea de renumărare a voturilor de la Sectorul 1.

„În România lui 2020, condusă de Iohannis și #dreaptaunită, nu contează cine votează, ci contează cine numără. Iar când frauda electorală este evidentă, contează cine decide dacă se renumără sau nu.

La Călărași și Sectorul 5, unde dreapta unită a pierdut la mii de voturi, s-a admis renumărarea. La Sectorul 1, unde furtul a fost evident, iar diferența este de câteva sute de voturi, situația privind renumărarea rămâne în continuare incertă. În guvernarea Iohannis-Orban, totul este aruncat în haos: finanțele, sănătatea oamenilor, dreptul românilor de a alege!”, transmite PSD într-un mesaj publicat pe Facebook.

Adauga un comentariu