National

Scandal între Guvern şi PSD, pe ideea unei noi legi a pensiilor

Publicat: 06 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal între Guvern şi PSD pe ideea unei noi legi a pensiilor

 

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că Guvernul va crea, în 2020, echipe de specialişti care vor face o analiză asupra sistemului de pensii din România, pentru o lege a pensiilor „mai bună”.

„Uitaţi-vă în programul de guvernare. Anul viitor vom crea echipe largi de lucru care vor include specialişti. Vom include reprezentanţi din partea organizaţiilor pensionarilor, oameni care au expertiză în domeniu pentru a face o analiză extrem de serioasă asupra sistemului de pensii din România, pentru a sesiza disfuncţionalităţile, inechităţile. Vom lucra pentru a scoate o lege mai bună a pensiilor”, a afirmat prim-ministrul, potrivit Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, joi, anunţul premierului Orban

„Cred că o nouă Lege a pensiilor ar fi utilă, în condiţiile în care foarte mulţi pensionari şi conducători de instituţii publice semnalează inegalităţi şi inechităţi în actuala lege a pensiilor. Asta e o chestiune însă care nu se rezolva nici într-o lună, nici în două. Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă a chestiunilor şi în măsura în care va fi nevoie de o nouă lege se va discuta la momentul potrivit”, a afirmat şeful statului.

Reacţia PSD a venit imediat, prin vocea fostului ministrul al Muncii, Lia Olguta Vasilescu

„A ieşit şi Klaus Iohannis să se plângă că trebuie o nouă lege a pensiilor, fiindcă a noastră nu corectează inechităţile… El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regulă, nu înţelege nimic din acel minister! Reiau: nouă lege a pensiilor corectează inechităţile din sistem, dar pentru asta TREBUIESC RECALCULATE TOATE PENSIILE. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, când se intra pe noua formula de calcul care se cheamă VPR (valoare punct referinţă). Nu le trebuie altă lege, trebuie să o aplice pe asta, care nu a intrat în vigoare decât cu creşterea punctului de pensie în 2019 şi ar trebui ca şi în 2020 să crească punctul la 1775 lei. Eu le-am şi desenat mai jos cum e cu aplicarea fiindcă am vaga bănuială că oamenii nu pricep decât aşa!”, a scris Lia Olguta Vasilescu, pe Facebook.

Adauga un comentariu