Prima pagină » Local » Scandal între Prefectură și Primăria Iași! Totul a început de la proiectul Spitalului Regional de Urgență. Prefectul Bogdan Cojocaru: „Noi construim un spital, dumnealor vor să facă fotografii” – FOTO

Scandal între Prefectură și Primăria Iași! Totul a început de la proiectul Spitalului Regional de Urgență. Prefectul Bogdan Cojocaru: „Noi construim un spital, dumnealor vor să facă fotografii” – FOTO

20 oct. 2023, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Scandal între Prefectură și Primăria Iași, după ce Bogdan Cojocaru a organizat o conferință de presă privind proiectul de la Spitalul Regional de Urgență

Joi, 19 octombrie, la ora 10.00, în Sala Verde a Instituției Prefectului – Județul Iași a avut loc conferința de presă susținută de prefectul Bogdan Cojocaru și de Adrian George Popa, președintele Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, cu privire la stadiul Spitalului Regional de Urgență. Deși municipalitatea este principalul partener în demararea proiectului, niciun reprezentant al instituției nu a fost invitat în cadrul întâlnirii de ieri.

Scandal între Prefectură și Primăria Iași pe proiectul de la Spitalul Regional de Urgență

Primăria Municipiului Iași este principalul partener în ceea ce privește demararea proiectului Spitalului Regional de Urgență. Petru Movilă, city managerul Iașului și președintele PMP, a transmis faptul că nicio invitație nu a fost făcută de Instituția Prefectului niciunui reprezentant al municipalității ieșene pentru a lua parte la conferința de presă susținută ieri, 19 octombrie 2023.

„Este absolut normal ca fiecare funcționar public să-și exercite responsabilitățile. Însă în cazul Spitalului Regional de Urgență partenerul principal al Ministerului Sănătății este Primăria Municipiului Iași, care are responsabilități privind realizarea căilor de acces, asigurarea utilităților, asigurarea transportului local, emiterea unor documente de avizare și autorizare cu privire la construcția spitalului. În ceea ce privește conferința de presă realizată de prefect (n.r. – Bogdan Cojocaru) și reprezentantul Agenției de Investiții în Sănătate, sigur, este dreptul lor să o facă, dar să nu uităm că și prefectul, și președintele respectiv reprezintă Guvernul.

Ei s-au jucat în curtea Guvernului, dar era de bun simț și absolut normal ca în această procedură să existe și Primăria Municipiului Iași. Nu este productiv faptul că nu au vrut să comunice cu conducerea Primăriei Municipiului Iași, fapt ce poate fi considerat în percepția publică că SRU (n.r. – Spitalul Regional de Urgență) ar putea fi un spital de partid.

Din acest punct de vedere, indiferent de culoarea partidelor care ocupă Primăria, Prefectura sau alte instituții publice, ele sunt în slujba ieșenilor și, indiferent dacă conducătorii acestor instituții se plac sau nu între ei, trebuie să fie parteneri pe proiecte pentru că scopul este tocmai de realizare a acestor proiecte și nu fotografii pentru unii sau alții dintre politicieni. Până acum, colaborarea instituțională a fost corectă și productivă și așa trebuie să rămână în continuare pentru că este un spital care va fi creat pentru ieșeni, pentru pacienții din regiunea Moldovei, și nu doar pentru membrii unui partid sau altul”, a declarat city managerul Iașului, Petru Movilă.

Bogdan Cojocaru: „Noi construim un spital, dumnealor vor să facă fotografii”

Contactat de reporterii BZI pentru a afla de ce niciun reprezentant al primăriei nu a fost invitat la conferința de presă, ținând cont de faptul că instituția este principalul partener al Ministerului Sănătății, acesta a transmis faptul că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, iar întâlnirea a fost una cât se poate de justificată.

„Spitalul Regional de Urgență este construit de către Ministerul Sănătății. Reprezentantul Guvernului în teritoriu este prefectul. SRU este construit de Ministerul Sănătății, autoritățile locale au doar câteva lucruri pe care trebuie să le facă. La conferință a participat domnul Adrian Popa, care este președintele Agenției de Investiții în Sănătate, agenție care e în coordonarea ministerului, și doamna Gafton, care este managerul de proiect. Acuma că unii au o sigură problemă, cine își asumă acest proiect și vor să facă fotografii, e una. Noi construim un spital, dumnealor vor să facă fotografii”, a transmis Bogdan Cojocaru, prefectul Iașului. Se pare că SRU a devenit un proiect de partid, PSD, pentru a da bine în fața electoratului.

Nici nu a început construcția, iar formațiunile politice deja își alocă merite, crezând că mai pot păcăli electoratul.

Scandal între Prefectură și Primăria Iași. Deși municipalitatea este partener principal al Ministerului Sănătății, niciun reprezentant al acesteia nu a fost invitat în cadrul conferinței de presă susținute de Bogdan Cojocaru.

Comentarii
  • prefectul Zero

    Numitul cojocarul bogdan este doar un bugetar imputit, un frustrat, un complexat. da-i prostului puterea ca iti arata de ce este in stare. In loc sa fim uniti pt binele comunitatii, precum cei din Cluj, ne hulim concetatenii. De asta Clujul inainteaza si are finantare mai mare de la Bucuresti, cu oameni implicati, dar in niciun caz personaje precum cojocaru bogdan, un nimeni in istoria acestui oras, un Zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024