Actualitate

Scandal la Comisia de Sănătate pe tema certificatului verde. Parlamentarii AUR se opun – VIDEO

Publicat: 26 oct. 2021
George Simion în Parlamentul României
Este scandal cu parlamentarii AUR. Aceștia au intrat în Comisia de Sănătate să se opună certificatului verde

Este scandal cu parlamentarii AUR. Aceștia au intrat în Comisia de Sănătate să se opună certificatului verde.

George Simion a transmis live scandalul din comisie. Parlamentarii AUR au intrat să se opună certificatului verde. Comisia de Sănătate s-a încheiat în urma scandalului generat de AUR și va fi o ședință a Comisiei comune – Juridică și Sănătate – pentru a se decide ce se va întâmpla cu certificatul verde.

Liberalul Daniel Fenechiu i-a explicat lui George Simion că ședința nu poate fi transmisă în format video, pe Internet, din moment ce doar se discută anumite modificări.

Obligativitatea prezentării certificatului verde pentru toți angajații este o măsură care nu a putut fi introdusă și aplicată printr-o hotărâre de guvern ci este necesară să fie sub formă de lege și trimisă în Parlament la vot.

Raport de la Comisia Juridică și de la Comisia de Sănătate

Legea trebuia să aibă raport de la Comisia Juridică și de la Comisia de Sănătate pentru a putea ajunge în plen.

Inițial, acest proiect trebuia să facă referire doar la angajații din sănătate, aviație și MAI. Azi se discută un amendament prin care acest proiect de lege să se refere la toți angajații, atât cei de la stat, cât și cei de la privat. Cel mai probabil mâine ar putea ajunge în plen, iar săptămâna viitoare să ajungă să fie supus la vot.

„S-a discutat astăzi în biroul Comisiei pentru sănătate cu privire la proiectul care doreşte să reglementeze faptul că personalul medical care nu este vaccinat va fi suspendat pe o perioadă de 30 de zile sau se vor testa pe banii lor. Preşedintele comisiei, domnul Streinu-Cercel, şi colegii de la PSD au solicitat celor de la PNL să amânăm discuţia în comisie, să amânăm elaborarea unui raport, să discutăm doar amendamentele – care sunt destul de multe -, să discutăm punctele de vedere venite de la Sanitas şi de la Avocatul Poporului şi organizaţii profesionale.

Nu s-a dorit acest lucru, motiv pentru care PNL, trecând peste prevederile regulamentului Senatului, a hotărât convocarea şedinţei comisiei la ora 16,00. PSD nu va participa la această şedinţă, care este convocată nestatutar. Comisia poate fi convocată de altcineva doar în absenţa preşedintelui. Preşedintele a fost prezent, a solicitat şi a decis să nu se convoace această şedinţă”, a declarat Bodog la Palatul Parlamentului.

PSD, despre certificatul verde la locul de muncă

El a adăugat că în plin vârf pandemic „nu ne putem permite să renunţăm la vreunul dintre actorii care acordă asistenţă medicală”.

„Soluţia PSD a fost ca testele să fie decontate de stat. Suntem într-o criză de sănătate publică, o criză medicală, nu ne permitem să pierdem niciun medic, nicio asistentă medicală de la patul bolnavului”, a motivat el poziţia social-democraţilor.

Întrebat dacă PSD este de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă, Bodog a menţionat că este o măsură care s-a implementat și în alte state.

„Introducerea certificatului verde la locul de muncă este o măsură care s-a aplicat şi în alte state. Nu suntem de acord cu modul în care este reglementat în momentul de faţă certificatul verde. Practic, s-a trecut peste decizia europeană să poţi să beneficiezi de certificat verde chiar dacă eşti testat. La noi nu se ia în considerare acest lucru, motiv pentru care nu susţin acest lucru”.

Comentarii
Adauga un comentariu