Local

Scandal la CTP Iași! Șoferii de pe traseul către aeroport sunt obligați să oprească în fața cimitirului „Sf. Petru și Pavel”, pentru a lua lumea de la priveghi: „În mod normal, în zona respectivă nu sunt stații”

Publicat: 09 apr. 2024
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Scandal la CTP Iași Șoferii de pe traseul către aeroport sunt obligați să oprească în fața cimitirului Sf. Petru și Pavel pentru a lua lumea de la priveghi În mod normal în zona respectivă nu sunt stații
Șoferii nu mai pot respecta itinerarul stabilit de companie

CTP Iași asigură transportul public între gară și aeroport prin traseul 50. Aceasta este o rută expres pentru ca autobuzele să ajungă mult mai repede la aerogară, astfel că sunt doar 5 stații. De câteva săptămâni, șoferii sunt obligați să oprească mai des pentru ca pensionarii să urce și să meargă spre oraș. Decizia i-a nemulțumit pe angajați, care se străduiesc să respecte orarul.

Șoferii de la CTP Iași trebuie să oprească în mai multe stații când merg spre aeroport

Șoferii sunt nemulțumiți de această hotărâre, deoarece nu pot să respecte orarul stabilit, astfel că riscă să întârzie la destinație. Cursele autobuzelor sunt calculate în așa fel încât oamenii să ajungă la timp la aeroport. Stațiile de pe traseul 50 sunt: Gară-Piața Unirii-Târgu Cucu-Moara de Vânt-Aeroport. De la cimitirul „Petru și Pavel”, oamenii pot lua autobuzele 48, 49, 101 și 102, deci alternative există. Șoferii sunt nevoiți să se grăbească pentru a respecta intervalul de 30 de minute de deplasare între gară și aeroport.

„De câteva săptămâni, ni s-a spus de la companie că trebuie să oprim în mai multe stații decât este normal pe traseul 50. În special la stațiile de la cimitirul «Petru și Pavel», la Spitalul Pașcanu. Trebuie să luăm bătrânii în autobuz ca să ajungă în oraș. Nu mi se pare normal, noi avem un itinerar de respectat, acum întârziem, cum să ne mai respecte călătorii. Unii dintre noi nu s-au conformat la început, însă ni s-a spus de la companie că am primit reclamații că nu am oprit în stație. Totul este verbal, nu am primit nicio hârtie oficială că trebuie să oprim. Normal că noi ne conformăm, nu se riscă nimeni ca să i se taie din salariu. Mai mult, de când s-a deschis terminalul T4, pensionarii se plimbă cu autobuzul ca să vadă și ei aeroportul și după se urcă înapoi spre oraș. Profită că au gratis și aglomerează autobuzul aiurea”, povestește un șofer de la CTP Iași.

Oamenii sunt nemulțumiți, deoarece autobuzele nu mai ajung la fel de rapid la capătul traseelor și riscă să piardă avionul. Se speculează că modificarea a fost făcută pentru că se apropie alegerile, iar o mare parte din electoratul primarului Mihai Chirica este reprezentată de pensionari.

„Zilele trecute, chiar am avut o situație, întârziam la aeroport pentru că am pierdut timp în trafic și că am oprit la prea multe stații și cineva mi-a atras atenția că nu ajungem la timp la destinație. Sincer, nici nu știam ce să îi spun omului. Hotărârea asta nu mi se pare corectă, afectează multă lume, pentru ce? Ca să asigurăm transportul pensionarilor, se pregătesc, probabil, de alegeri. Păi, noi trebuie să zburăm pe străzi ca să respectăm timpul cursei. Normal că pleacă șoferii noi de la companie imediat, pe lângă salariile mici, mai sunt și situații de astea, în care trebuie să faci ce ți se spune. Noi, care suntem mai vechi, nu avem această opțiune, să plecăm atât de ușor”, a mai precizat un șofer.

Șoferii au cerut să rămână anonimi, deoarece se tem să nu fie sancționați de conducerea companiei.

Totul este neoficial

Șoferii se așteptau să primească o hârtie oficială în care să fie stabilit noul traseu pentru ruta 50, cu toate stațiile. Doar că decizia a fost luată numai verbal, pe hârtie nu s-a schimbat nimic. Conducerea companiei a precizat că în urma sesizărilor a fost făcută modificarea, însă oamenii cer ca traseul să fie expres din nou. Totuși, pe pagina oficială a CTP Iași, apar doar 5 stații pentru traseul 50.

„A fost, acum 4 luni, o sesizare de la un cetățean, era nemulțumit că el stătea în zonă și că trebuia să meargă mult cu bagajele pe jos. Noi, de atunci, am stabilit ca să se oprească și la alte stații pentru oamenii care au nevoie să coboare. Acum, cetățenii au făcut alte sesizări ca să fie, din nou, traseul expres, ca să nu mai oprească peste tot, dar nu poți să îi mulțumești pe toți. Acum, suntem în discuții”, a spus Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Șoferii de la CTP sunt revoltați de faptul că trebuie să oprească și în alte stații când merg spre aeroportul din Iași.

Comentarii
  • Situația este clară și poate fi rezolvată simplu. CTP sa nu accepte pe linia 50 abonamente gratuite de pensionari. Puși hodorogii plimbăreți să plătească bilete.. se știe că ăștia sunt marea majoritate votanții infractorului Chirica.. Dacă-i arzi la buzunare,ia să vezi cum nu mai sunt plimbăreți…

  • Futu i in gura de hodorogi,toata ziua se plimba,nu ai loc de ei in mij de transp,asta e,votantii lui Chirica,Nichita,etc…poate iese un primar koios sa lea dea mumu gratuitate bosorogilor;)))

  • Iar se iau decizii d-astea peste noapte?? Adica cum vine asta? Pentru un calator cu bagaje sa perturbezi graficul de circulatie la traseul expres 50? Aaa vin alegerile si tinem la electorat. Pensionarii sunt baza, nu? Sa plateasca daca vor plimbati la cimitir. Orice serviciu se plateste. Si mie mi se opreste CASS si tot platesc spitalizarea daca ma îmbolnavesc

  • Ai zis CTP, ai zis compania transport pensionari, are cineva impresia că pe șefii ctp și pe primar ii interesează de restul calatorilor???? Dragilor, visați! Atât îi interesează, dimineața să fie cursele speciale pentru elevi și apoi mijloace de transport pentru votanți. Aia care merg cate o statie și mai caută și loc sa stea jos, căci sunt tare obosiți! Și nu ar avea nimeni nimic cu ei, daca ei la rândul lor ar putea găsi alte ore de umblat cu autobuzele la piața și de la un magazin la altul, nu atunci când merg elevii la școală sau merge lumea la serviciu! Mai tine cineva minte în pandemie aveau cursele lor speciale, vai ce urât făceau daca se urcau salariați de exemplu! Așa că ce va mai mira că sunt omniprezenți? Li s-a permis și li se permite în continuare!

  • Deci problema nu este ca merg autobuzele alea GOALE
    Doamne fereste sa transporte totusi pe cineva

  • sa fie cursa directa Gara Iași → Aeroport ✈ sa numai opreasca in nici o statie si gata s-a rezolvat.

    au dat mocangeala elevi studenti profesori si pensionari si toata ziua e plin de ei in tramavaie si autobuze. o gramada tineret vine din Centru si coboara o gramada la Moldova zici ca e capat de linie, la fel si din CUG-Nicolina. la piata Nicolina la fel, o gramada lume vine din Dacia- Alexandru cu tramvaiul 11 si coboara la piata zici ca e capat de linie, apoi imediat se umple iar cu directia Tatarasi si retur.

  • Se plang șoferii de pe traseul 50 ??? Dar cand nu aveau nici un călător in autobuz( goale, goale) cum a fost ?? Nu fiiți așa mofturoși domnilor șoferi. Nu toți călătorii de la cimitir se urcă in 50.

  • Un articol plin de neadevar si rautati la adresa celor care circula pana la Cimitirul Sf. Petru si Pavel.
    Nu ne plimbam de placere pana acolo, ci de durere si nu dorim soferilor care circula pe acest traseu sa ajunga si ei ca noi.
    Gratuitatea transportului la pensionari este pt. CTP o sursa sigura de bani care vine de la PRIMARIE si nu o suporta ei din bugetul companiei.
    De fapt articolul este despre atitudinea soferilor, lipsita de respect fata de cetatenii orasului, care le asigura un loc de munca si salariu.
    OBS. Autobuzul 49, este desfiintat de 1 an iar autobuzele 101 si 102 circula la intervale mari de timp.

  • Cum adica sa fie doar statie Gara-Aeroport? Adica daca stau in Tg Cucu sa iau taxi sa ma duc la Gara sa mma urc in autobuz? Pai asa ma duc direct la Aeroport. Eu vreau sa merg cu autobuzul , nu cu taxiul. Pensionarimea are alte mijloace de transport pt cimitir

  • Ion
    aprilie 9, 2024 la 10:00 am

    da, ce nu-ti vine a crede. omu coboara din tren, pac, suie in autobuz si ajunge la aeroport, super ieftin, decat de a lua taxi si sa-l stoarca de bani. normal autobuzele astea 50 au fost puse mai mult sa deserveasca pasagerii ce vin din afara municipiului, nicidecum pentru locuitorii Iasului. de aia i-a facut traseul de la Gara, altfel il facea de la Tehnolpolis, rond Tatarasi, rond Agronomie, rond Triumf, s.a.

  • Aloooo Primaria ,de ce nu dati gratuitati numai pensionarilor cu pensii de pana la 2000 lei ,ca cei care au pensii de 3000 tot gratuit au … toata ziua se plimba cu mijloacele de transport ca deh au gratuir iar tu cand trebuie sa mergi la servici e aglomerat ,esti pensionar mergi domnule pe jos ca nu patesti nimic ,cand ii vezi ca stau si asteapta autobuzul 30 min si merg numai o statie iti vine sa le spui ceva de bine

  • Dacă ești deștept pleci mai repede spre aeroport ca să nu ai surprize!! Care e problema ca oprește autobuzul în mai multe stații? E o cursa ca oricare alta traseul Gara- Aeroport! Nu îți convine i‐a frumos taxiul!!! Ești sărac mergi cu autobuzul și îți asumi tot ce înseamnă transport public!

Adauga un comentariu