Local

Scandal, la Iași, între o șoferiță și Poliția Locală! Totul a izbucnit de la locul în care a fost parcată o mașină (EXCLUSIV)

Publicat: 28 iul. 2022
_____ Vizualizări 23 Comentarii
Scandal la Iași între o șoferiță și Poliția Locală Totul a izbucnit de la locul în care a fost parcată o mașină EXCLUSIV
O șoferiță din Iași a câștigat procesul pe care l-a intentat Poliției Locale

Un adevărat scandal a izbucnit recent între o șoferiță și Poliția Locală Iași. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de Mihaela Banț în contradictoriu cu Poliția Locală Iași. Ieșeanca fusese sancționată după ce și-ar fi parcat autoturismul pe un trotuar

Recent, un scandal a izbucnit între o șoferiță și Poliția Locală Iași. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis acțiunea formulată de Mihaela Banț în contradictoriu cu Poliția Locală Iași.

„Instanța admite în parte plângerea contravențională formulată de petenta Mihaela Banț în contradictoriu cu intimata Poliția Locală Iași. Înlocuiește sancțiunea amenzii în cuantum de 1.000 de lei, aplicată petentei prin procesul-verbal de contravenție, cu sancțiunea avertismentului. Atrage atenția petentei asupra pericolului social al faptei săvârșite și îi recomandă acesteia să respecte dispozițiile legale”, au afirmat judecătorii ieșeni. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandal, la Iași, între o șoferiță și Poliția Locală

Decizia primei instanțe nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre șoferița Mihaela Banț și Poliția Locală Iași a început pe data de 4 februarie 2022. Prin plângerea contravențională înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, femeia a solicitat instanței, prin hotărârea ce o va pronunța, să dispună anularea procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, întocmit la data de 22 ianuarie 2020, prin care petenta a fost sancționată. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Am fost sancționată cu o amendă contravențională în cuantum de 1.000 de lei, pentru că aș fi parcat autoturismul marca Opel, proprietate personală, pe trotuarul pavat din fața blocului N 14, de pe Aleea Mușatini, nr. 9, obligând pietonii să circule pe partea carosabilă. Eu nu contest săvârșirea faptei, astfel, cu aceasta a fost reținută prin procesul-verbal de către organele constatatoare. Dar am încercat să achit jumătate din minimul prevăzut de lege (450 de lei) pentru contravenția care mi-a fost aplicată, în termenul de 15 zile de la data luării la cunoștință de săvârșirea contravenției, dar m-am aflat în imposibilitatea de a achita jumătate, întrucât data încheierii procesului-verbal a fost menționată greșit, fapta fiind săvârșită în anul 2022, nu în anul 2020!”, a subliniat Mihaela Banț, în fața judecătorilor.

Mihaela Banț a câștigat litigiul cu Poliția Locală Iași

Mihaela Banț a afirmat că, potrivit legii, procesul-verbal trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, data și ora comiterii contravenției. Totodată, femeia a indicat că lipsa datei întocmirii procesului-verbal de contravenție și comiterii faptei contravenționale atrage nulitatea absolută a acestuia.

La rândul ei, Poliția Locală Iași nu a formulat întâmpinare, însă, pe data de 13 aprilie 2022, a depus la dosarul cauzei documentația care a stat la baza emiterii procesului-verbal de contravenție. Judecătorii au observat că fapta constatată este prevăzută de dispozițiile Cap. II, pct. 9, din HCL Iași nr. 54/2020, ce cuprinde contravențiile privind nerespectarea unui climat de ordine, potrivit cărora constituie contravenție

„accesul sau staționarea autovehiculelor pe spații verzi, piste pentru biciclete, zone pietonale, precum și pe trotuare (cu excepția celor special amenajate și semnalizate)”.

Acum, după acest scandal, care s-a petrecut la Iași, între o șoferiță și Poliția Locală, femeia a câștigat procesul.

Comentarii
  • Exact : nu a castigat nimic. Pentru un viciu de procedura , a scapat de amenda . Nu toti soferii care parcheaza neregulamentar vor avea sansa sa li se greseasca data din procesul verbal. MARE ARTICOL !
    ” Schimbarea vine din fiecare ” , asa incat, atunci cand vom intelege sa acceptam ca mai gresim si ca trebuie sa corectam ce am gresit , probabil , viata va fi mai usoara pentru noi toti .

  • Pentru ca lucrurile sa revina la normalitate ar trebui ca pietonii sa circule in coloana pe strazile unde trotuarele sunt transformate in parcari.

  • Deci judecatorii au aparat-o pe vaka asta care isi lasa masina deamboulea. Probabil si judecatorii astia parcheaza tot ca vitele, pe trotuar, de nu mai au pietonii pe unde trece.

  • Asta cu amenzile date in lipsa la soferii care parcheaza pe trotuar ( din cauza lipsei parcarilor ) este piticul porno de la Politia Locala , Lupu Virgilius Mirel Zaharel care nu tine cont de nimeni si nimic , si amendeaza tot ce prinde pe trotuar ( chiar si in lipsa ) , sperand ca cineva din conducere o sa-l impaieze si sa-l puna in locul troitei din fata institutiei ! Si unul din prietenii mei de familie a fost „premiat ” de acest comunitar cu apucaturi de meltean ,ulterior a facut reclamatie la superiorii sai …si surpriza !!!! Lupu dezVirgil Mirel Zaharel este tinut in brate chiar de seful lui direct Somuil ( probabil ii leaga o veche amicitie , legata de licorile Bahice ). Eu am o propunere : daca tot este asa de activ in cartierul Alexandru , sa fie mutat la biroul rutier in zona centrala unde sunt mari probleme in circulatia rutiera , blocaje , lucrari in carosabil …sa amendeze acolo cocalarii si smecherii cu BMW uri si Mertzane .

  • Formularea comentariului dumitale, doamna/ domnisoara Cerasela, indica faptul ca faci parte din acea categorie indicata chiar de dumneata in comentariu: cocalar sau… meltean?!?!?! Amenzile date in lipsa sunt cat se poate de corecte, daca agentul constatator reuseste sa identifice pe cel care si a parcat neregulamentar masina acolo unde lucrul asta e interzis!! Nu intege cum ai concluzionat dumneata sau prietenul de familie „premiat” faptul ca seful il tine pe comunitar in brate din cauza unei amicitii… etc. Presupun ca durerea vine dupa ce contravenientul prieten a actionat si a gandit ceva de genul „da` de ce sa ma sanctioneze pe mine, din moment ce mai erau si alte masini parcate tot neregulamentar langa a mea??”… Atunci cand vom inceta sa mai cautam paiul din ochiul altuia si vom incerca sa respectam legea asa cum e ea, poate se va schimba ceva in bine si in nenorocita asta de tara! pana atunci, comunitarii si alti indivizi cu calitate de agenti constatatori a unor contraventii vor tot avea de furca cu melteni, prost-crescuti si cocalari care se reped sa le poceasca numele, sa i jigneasca, sa-i ameninte tocmai pentru ca incearca sa-si faca treaba cum trebuie si sa aplice legea…

  • Sunt doi de la locala ( unul inalt si unul mic ) care umbla cu masina de la locala , fac poze la masinile parcate pe trotuare in Musatini si Roman Voda , dupa care se retrag gloriosi si dau amenzi dupa bunul lor plac , la amaratii care nu au unde parca si merg la medic sau sa-si plateasca facturile la Bancile din zona , in timp ce in parcuri se consuma alcool , se asculta muzica , vanzatorii vand patrunjel si pepeni in rond Zimbru , dar pe aceia nu au ochi sa-i vada ! De mancat seminte …ce sa mai zic ? Parca suntem pe stadion !

  • Mai kakatule,,,, te ai ajuns și amendezi contribuabilii ?? Ti a zis bine Cerasela….dezVirginel ! Dar eu o să ți spun că ești un mare bou ! Exact că ăla care fugea printre mașini prin Canta mai zilele trecute !

  • Articol de 2 lei. Acuma fără mișto dar comentariile lui Cerasela nelutu și Carolina la adresa lui lupu sunt de la colegi. De la niște frustrați părerea mea. Prea le știu băieții și fetele. Zonele numele.. E greu.

  • Acuma fără mișto dar cine citește și înțelege își da ușor seama ca comentariile lui Cerasela Carolina și nelutu sunt ale unor colegi de. Ai lui Lupu. Cred ca LUPU asta dk citește știe și cine sunt. Au scris prea pe bune cu nume și zone.. Eii. Par niște frustati dornici sa. L ardă pe om. Și cum acasă nu au cu cine cred.

  • …Orice cotestație depusă de contravenient …este anulată in instanță deoarece poliția locală iași …nu are jurist …adică are un incompetent care nu se prezintă la procese și care nu are ce căuta în această instituție …

  • Cip iuga știe numele șefului. E coleg de. Al lui lupu. Doar nu suntem prosti? De aia care dau amenzi la boscheți. Cred ca ei ar trebui sa mearga la rutiera

  • Fac servici cu lup stelist. Nu țin partea nimănui. Dar omul își face treaba în comparațiile cu jigodiile care îl vorbescl și nu fac nimic. Amenzi pe trotuar au dat toți inclusiv jigodiile care mănâncă rahat. Amenda anulata este chiar a unui prost care nu știe în ce an trăiește.

  • Ce comentarii de prost gust ale unor melteni locali la adresa colegilor. Virgilica nici nu consuma deloc băuturi alcoolice. Cum sa bea cu șeful?? E grețos oameni buni. De turnător nici nu încape. Zii ala de ai scris pe cine a turnat sa știm și noi.

  • Rusine mare colegilor care pot vorbi minciuni despre un coleg care chiar muncește și știe munca de politie. Numai niște ordinari pot vorbi asa de Virgil.

  • Ce mare articol. Și au sărit șacalii care acasă sunt musafiri sau singuri cuc. Sa arate ei ce importanți sunt.colegi de rahat

Adauga un comentariu