National

Scandal la Suceava. O treime din poliţişti au picat la testul psihologic

Publicat: 19 ian. 2021

Scandal la Suceava! O treime din poliţişti au picat testul psihologic. Ei participaseră la concursul pentru trecerea în rândul ofiţerilor. Picând testul psihologic, automat nu mai au nici o şansă să meargă mai departe.

În total, 60 de agenţi nu au reuşit să treacă de test, motiv pentru care au redactat o reclamaţie, adresaa conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Romane.

”În calitate de agenți de poliție din cadrul IPJ Suceava, cu ocazia evaluării psihologice desfășurate în vederea susținerii examenului de trecere în corpul ofițerilor de poliție, în perioada 6-13 ianuarie 2021, am fost declarați inapți și arătăm că nu au fost respectate regulile stabilite la întocmirea și alegerea subiectelor pentru testare.

În acest sens, subiectele alese au fost de un nivel de dificultate mult mai ridicat față de cele susținute de alte IPJ din țară, drept urmare la IPJ Suceava au fost declarați inapți 60 de lucrători, din 212 persoane testate. Prin comparație, în urma verificării situației cu rezultatele obținute la nivel național, în 30 de județe au fost un total de 62 de candidați declarați inapți, din peste 3.000 de persoane testate”, se arată în sesizare.

Cinci persoane au semnat reclamaţia şi au prezentat şi situaţia din fiecare judeţ al ţării. Conform afirmaţiilor lor, per total pe judeţ, în general, cel mult 3-4 candidaţi au picat testul psihologic. Iar în multe judeţe, nimeni nu a fost respins.

Adauga un comentariu